Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt wrz 03, 2019 2:49 pm

Czyli masz MIUI. Ktoś już wspominał chyba w tym wątku że trzeba gdzie coś włączyć bo system zabija aplikacje po pewnym czasie.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tomek98
Posty: 71
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

wt paź 29, 2019 6:47 pm

Wiecie może kiedy pojawią się powiadomienia w Supla Cloud bo z automate u mnie o średnio działa ;/
Pozdrawiam,
Tomek
Krzyśku
Posty: 109
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm
Lokalizacja: Gorzów

sob lis 23, 2019 8:57 pm

Dobra, przeczytałem i nadal jestem głąb :(
Nie mam zielonego pojęcia jak użyć pushover do powiadomień z Supli.
Ktoś łopatologicznie podpowie?
Dzięki
SzymaneK
Posty: 24
Rejestracja: wt wrz 03, 2019 6:05 am

pt sie 07, 2020 10:52 am

Walka z supla script podjęta na nowo i na nowo porażka.
Ludziska co ja robię nie tak zwykły warunek wykonania sceny i w żaden sposób nie udało mi się go zaprzęgnąć do pracy.

mam zwykłego sonoffa włącz/wyłącz chcę żeby scena wykonała się tylko jeśli dany włącznik jest w stanie "ON".

i tak: stan włącznika OFF

Przy {{state(3559).on}} - X Warunek nie jest aktualnie spełniony.
Przy {{state(3559).off}} - X Warunek nie jest aktualnie spełniony.

wariacje z "NOT"

Przy {{not state(3559).on}} - X Warunek jest aktualnie spełniony.
Przy {{not state(3559).off}} - X Warunek jest aktualnie spełniony.

co się dzieje co źle robię?

warunki dla temperatur <, >, >= itp działają bez problemu
lukfud
Posty: 776
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt sie 07, 2020 12:59 pm

SzymaneK pisze:
pt sie 07, 2020 10:52 am

mam zwykłego sonoffa włącz/wyłącz chcę żeby scena wykonała się tylko jeśli dany włącznik jest w stanie "ON".

i tak: stan włącznika OFF

Przy {{state(3559).on}} - X Warunek nie jest aktualnie spełniony.
Taki ma być warunek. Jak zmieni się stan włącznika to wykona się scena.
SzymaneK
Posty: 24
Rejestracja: wt wrz 03, 2019 6:05 am

pt sie 07, 2020 1:41 pm

lukfud pisze:
pt sie 07, 2020 12:59 pm
SzymaneK pisze:
pt sie 07, 2020 10:52 am

mam zwykłego sonoffa włącz/wyłącz chcę żeby scena wykonała się tylko jeśli dany włącznik jest w stanie "ON".

i tak: stan włącznika OFF

Przy {{state(3559).on}} - X Warunek nie jest aktualnie spełniony.
Taki ma być warunek. Jak zmieni się stan włącznika to wykona się scena.
Nooo chyba nie bo po pierwsze przy zmianie stanu włącznika stan w supla script jest nadal taki sam "nie spełniony" niezależnie czy włącznik jest on czy off a po drugie najważniejsze scena się nie wykonuje.
lukfud
Posty: 776
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt sie 07, 2020 2:10 pm

SzymaneK pisze:
pt sie 07, 2020 1:41 pm
Nooo chyba nie bo po pierwsze przy zmianie stanu włącznika stan w supla script jest nadal taki sam "nie spełniony" niezależnie czy włącznik jest on czy off a po drugie najważniejsze scena się nie wykonuje.
Jednak tak.
Odświeżenie stanu może zająć kilka sekund.
Czym wyzwalasz sceny? Jeśli czasem to:
"Scena może być wykonywania najczęściej co 10 minut. Nawet jeśli podasz wyrażenie które będzie oznaczać krótsze interwały, scena nie wykona się częściej. Ponadto, wyliczona godzina nie jest dokładną godziną wykonania sceny. Jej wykonanie nastąpi do maksymalnie kilku minut po wyznaczonym czasie."
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 446
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn lis 16, 2020 6:18 pm

Koledzy, nie mogę znaleźć na forum, czy definiując powiadomienia na supla.fracz.com możliwe jest ustawienia parametru (bez dźwięku)? W SUPLA Pushover client viewtopic.php?f=9&t=6188 dostępne są parametry i działa to super, możliwe jest osiągniecie podobnego rezultatu?
e-talking............
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1767
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn lis 16, 2020 6:45 pm

uchnast.michal pisze:
pn lis 16, 2020 6:18 pm
Koledzy, nie mogę znaleźć na forum, czy definiując powiadomienia na supla.fracz.com możliwe jest ustawienia parametru (bez dźwięku)? W SUPLA Pushover client viewtopic.php?f=9&t=6188 dostępne są parametry i działa to super, możliwe jest osiągniecie podobnego rezultatu?
Ja wyłączyłem dźwięki kompletnie albo na stronie pushovera albo w apce na telefonie.
Na skryptach chyba nie da się tego ustawić.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 16, 2020 7:03 pm

W powiadomieniach brakuje opcji zmiany dźwięku i zmiany priorytetu, wtedy można ustawić, żeby jedne dźwięki wyciszyć a inny alarm by przychodził.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”