Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt lut 06, 2018 11:08 am

wojtas567 pisze:
wt lut 06, 2018 10:58 am
Czy aplikacja automate musi być w wersji pro żeby to działało?
U mnie wyskakuje komunikat i nie mogę uruchomić skryptu
nie mam 30 bloków uruchomionych?
Polecam wersję PRO dzięki czemu dużo więcej fajnych rzeczy można uruchomić. Wersja podstawowa właśnie ma ograniczenia do kilku bloków.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt lut 06, 2018 11:13 am

widziałbym tu jeszcze opcję text to speech
Screenshot_2018-02-06-11-09-41.png
Screenshot_2018-02-06-11-09-41.png (209.43 KiB) Przejrzano 1621 razy
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lut 06, 2018 11:23 am

W sensie co miałoby się textToSpeechować?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt lut 06, 2018 11:24 am

michael pisze:
wt lut 06, 2018 11:08 am
Polecam wersję PRO dzięki czemu dużo więcej fajnych rzeczy można uruchomić. Wersja podstawowa właśnie ma ograniczenia do kilku bloków.
Nie wątpię że jest lepsza, mam tylko uruchomioną suplę 2 bloki a trzeci już nie chce się uruchomić, no chyba że to jakoś inaczej jest liczone.
Pozdrawiam
Wojtek
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt lut 06, 2018 11:28 am

fracz pisze:
wt lut 06, 2018 11:23 am
W sensie co miałoby się textToSpeechować?
to co wyskakuje w powiadomieniu wówczas nawet nie trzeba by bylo telefonu do reki brać
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt lut 06, 2018 11:30 am

wojtas567 pisze:
wt lut 06, 2018 11:24 am
michael pisze:
wt lut 06, 2018 11:08 am
Polecam wersję PRO dzięki czemu dużo więcej fajnych rzeczy można uruchomić. Wersja podstawowa właśnie ma ograniczenia do kilku bloków.
Nie wątpię że jest lepsza, mam tylko uruchomioną suplę 2 bloki a trzeci już nie chce się uruchomić, no chyba że to jakoś inaczej jest liczone.
bloki sa liczone w FIBERS czyli kazde okienko w kazdym FIBERS
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt lut 06, 2018 11:31 am

Gucio2607. pisze:
wt lut 06, 2018 11:28 am
fracz pisze:
wt lut 06, 2018 11:23 am
W sensie co miałoby się textToSpeechować?
to co wyskakuje w powiadomieniu wówczas nawet nie trzeba by bylo telefonu do reki brać
W sumie nie głupie jeżeli masz telefon zawieszony na ścianie do obsługi głosowej ;)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lut 06, 2018 11:41 am

To by wymagało wybierania na których urządzeniach które powiadomienia są aktywne. Raczej głupie by było jakby w pracy nam się telefon darł "nie wyłączłeś żelazka".
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt lut 06, 2018 11:52 am

fracz pisze:
wt lut 06, 2018 11:41 am
To by wymagało wybierania na których urządzeniach które powiadomienia są aktywne. Raczej głupie by było jakby w pracy nam się telefon darł "nie wyłączłeś żelazka".
:lol: :lol: :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

wt lut 06, 2018 1:04 pm

Logując się przez zewnętrzny IP wyskakuje mi wersja 2.6.0 zamiast po upgrade na dokerze do wersji 2.7.0 .lokalnie 192.168.0.108 jest dobrze.
jak to sprostować.Zaznaczam ze porty wybrane i nie mam proxy
ODPOWIEDZ