Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
michael
Posts: 920
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Feb 06, 2018 11:08 am

wojtas567 wrote:
Tue Feb 06, 2018 10:58 am
Czy aplikacja automate musi być w wersji pro żeby to działało?
U mnie wyskakuje komunikat i nie mogę uruchomić skryptu
nie mam 30 bloków uruchomionych?
Polecam wersję PRO dzięki czemu dużo więcej fajnych rzeczy można uruchomić. Wersja podstawowa właśnie ma ograniczenia do kilku bloków.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Gucio2607.
Posts: 413
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Feb 06, 2018 11:13 am

widziałbym tu jeszcze opcję text to speech
Screenshot_2018-02-06-11-09-41.png
Screenshot_2018-02-06-11-09-41.png (209.43 KiB) Viewed 1356 times
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 06, 2018 11:23 am

W sensie co miałoby się textToSpeechować?
User avatar
wojtas567
Posts: 1726
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Feb 06, 2018 11:24 am

michael wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:08 am
Polecam wersję PRO dzięki czemu dużo więcej fajnych rzeczy można uruchomić. Wersja podstawowa właśnie ma ograniczenia do kilku bloków.
Nie wątpię że jest lepsza, mam tylko uruchomioną suplę 2 bloki a trzeci już nie chce się uruchomić, no chyba że to jakoś inaczej jest liczone.
Pozdrawiam
Wojtek
Gucio2607.
Posts: 413
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Feb 06, 2018 11:28 am

fracz wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:23 am
W sensie co miałoby się textToSpeechować?
to co wyskakuje w powiadomieniu wówczas nawet nie trzeba by bylo telefonu do reki brać
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Gucio2607.
Posts: 413
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Feb 06, 2018 11:30 am

wojtas567 wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:24 am
michael wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:08 am
Polecam wersję PRO dzięki czemu dużo więcej fajnych rzeczy można uruchomić. Wersja podstawowa właśnie ma ograniczenia do kilku bloków.
Nie wątpię że jest lepsza, mam tylko uruchomioną suplę 2 bloki a trzeci już nie chce się uruchomić, no chyba że to jakoś inaczej jest liczone.
bloki sa liczone w FIBERS czyli kazde okienko w kazdym FIBERS
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
User avatar
michael
Posts: 920
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Feb 06, 2018 11:31 am

Gucio2607. wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:28 am
fracz wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:23 am
W sensie co miałoby się textToSpeechować?
to co wyskakuje w powiadomieniu wówczas nawet nie trzeba by bylo telefonu do reki brać
W sumie nie głupie jeżeli masz telefon zawieszony na ścianie do obsługi głosowej ;)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 06, 2018 11:41 am

To by wymagało wybierania na których urządzeniach które powiadomienia są aktywne. Raczej głupie by było jakby w pracy nam się telefon darł "nie wyłączłeś żelazka".
User avatar
michael
Posts: 920
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Feb 06, 2018 11:52 am

fracz wrote:
Tue Feb 06, 2018 11:41 am
To by wymagało wybierania na których urządzeniach które powiadomienia są aktywne. Raczej głupie by było jakby w pracy nam się telefon darł "nie wyłączłeś żelazka".
:lol: :lol: :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
andrzejano
Posts: 244
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Tue Feb 06, 2018 1:04 pm

Logując się przez zewnętrzny IP wyskakuje mi wersja 2.6.0 zamiast po upgrade na dokerze do wersji 2.7.0 .lokalnie 192.168.0.108 jest dobrze.
jak to sprostować.Zaznaczam ze porty wybrane i nie mam proxy
Post Reply