Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
jprzemek82
Posty: 18
Rejestracja: sob lut 03, 2018 6:57 pm

wt lut 06, 2018 9:03 pm

To dlaczego nie mogę się zalogować?
jprzemek82
Posty: 18
Rejestracja: sob lut 03, 2018 6:57 pm

wt lut 06, 2018 9:38 pm

Już sobie poradziłem.Trzeba na tych samych danych jeszcze raz się zarejestrować.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 07, 2018 12:17 am

Dodałem:
- głosowe powiadomienia
- możliwość ustalenia czy powiadomienie ma być pokazywane gdy kanał jest nieosiągalny
- przypisywanie powiadomień do urządzeń

Konieczne jest pobranie zaktualizowanego flow SUPLA Notifications.

Istniejące powiadomienia nie będą przypisane do żadnych urządzeń, więc przestaną się pokazywać dopóki czegoś nie wybierzecie. Jak nie wiadomo które urządzenie jest którym na liście kluczy dostępu, najlepiej usunąć wszystkie, pobrać nowy flow SUPLA Configurator i skonfigurować urządzenia na nowo podając nazwy. Wcześniejszy flow rejestrował wszyskto jako "Client".

Jutro będzie filmik ;-)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 07, 2018 10:09 am

I filmik: https://youtu.be/cTxzOcThwqU

v2.7.0 też już wydane :-)

Aktualizacja instancji, które aktualizowały się do RC:

Kod: Zaznacz cały

git checkout master
git pull
docker/suplascripts.sh restart
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lut 07, 2018 10:55 am

Czy duży kłopotem jest dodanie do listy warunków czujników otwarcia drzwi, okien itp?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr lut 07, 2018 11:03 am

wojtas567 pisze:
śr lut 07, 2018 10:55 am
Czy duży kłopotem jest dodanie do listy warunków czujników otwarcia drzwi, okien itp?
hmm... a nie ma? u mnie są widoczne
Załączniki
czujniki.png
czujniki.png (56.32 KiB) Przejrzano 1839 razy
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lut 07, 2018 11:27 am

faktycznie drzwi są ale nie ma okien :(
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 07, 2018 11:40 am

Faktycznie, okna były pominięte.

Dodałem możliwość wstawiania w warunku czujnika okna i poczty: v2.7.1.

W końcu muszę sobie zrobić ten czujnik poczty, będę miał powiadomienie "Pat i kot, kot i pat..." :-D
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lut 07, 2018 12:08 pm

dzięki :)
zrobiłem mały myk i wpisałem ręcznie nr ID okna ale nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić, za daleko okno :)
ale jak już jest to będzie działać.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lut 07, 2018 1:03 pm

fracz pisze:
śr lut 07, 2018 11:40 am
Faktycznie, okna były pominięte.
faktycznie już jest możliwość wyboru z listy ale coś jest nie tak bo cały czas jest otwarte okno
okna.jpg
okna.jpg (14.48 KiB) Przejrzano 1814 razy
jak zamienię na drzwi to jest OK :)
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ