Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Post Reply
jprzemek82
Posts: 18
Joined: Sat Feb 03, 2018 6:57 pm

Tue Feb 06, 2018 9:03 pm

To dlaczego nie mogę się zalogować?
jprzemek82
Posts: 18
Joined: Sat Feb 03, 2018 6:57 pm

Tue Feb 06, 2018 9:38 pm

Już sobie poradziłem.Trzeba na tych samych danych jeszcze raz się zarejestrować.
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Feb 07, 2018 12:17 am

Dodałem:
- głosowe powiadomienia
- możliwość ustalenia czy powiadomienie ma być pokazywane gdy kanał jest nieosiągalny
- przypisywanie powiadomień do urządzeń

Konieczne jest pobranie zaktualizowanego flow SUPLA Notifications.

Istniejące powiadomienia nie będą przypisane do żadnych urządzeń, więc przestaną się pokazywać dopóki czegoś nie wybierzecie. Jak nie wiadomo które urządzenie jest którym na liście kluczy dostępu, najlepiej usunąć wszystkie, pobrać nowy flow SUPLA Configurator i skonfigurować urządzenia na nowo podając nazwy. Wcześniejszy flow rejestrował wszyskto jako "Client".

Jutro będzie filmik ;-)
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Feb 07, 2018 10:09 am

I filmik: https://youtu.be/cTxzOcThwqU

v2.7.0 też już wydane :-)

Aktualizacja instancji, które aktualizowały się do RC:

Code: Select all

git checkout master
git pull
docker/suplascripts.sh restart
User avatar
wojtas567
Posts: 1726
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Feb 07, 2018 10:55 am

Czy duży kłopotem jest dodanie do listy warunków czujników otwarcia drzwi, okien itp?
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
michael
Posts: 920
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Feb 07, 2018 11:03 am

wojtas567 wrote:
Wed Feb 07, 2018 10:55 am
Czy duży kłopotem jest dodanie do listy warunków czujników otwarcia drzwi, okien itp?
hmm... a nie ma? u mnie są widoczne
Attachments
czujniki.png
czujniki.png (56.32 KiB) Viewed 1579 times
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
wojtas567
Posts: 1726
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Feb 07, 2018 11:27 am

faktycznie drzwi są ale nie ma okien :(
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Feb 07, 2018 11:40 am

Faktycznie, okna były pominięte.

Dodałem możliwość wstawiania w warunku czujnika okna i poczty: v2.7.1.

W końcu muszę sobie zrobić ten czujnik poczty, będę miał powiadomienie "Pat i kot, kot i pat..." :-D
User avatar
wojtas567
Posts: 1726
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Feb 07, 2018 12:08 pm

dzięki :)
zrobiłem mały myk i wpisałem ręcznie nr ID okna ale nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić, za daleko okno :)
ale jak już jest to będzie działać.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1726
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Feb 07, 2018 1:03 pm

fracz wrote:
Wed Feb 07, 2018 11:40 am
Faktycznie, okna były pominięte.
faktycznie już jest możliwość wyboru z listy ale coś jest nie tak bo cały czas jest otwarte okno
okna.jpg
okna.jpg (14.48 KiB) Viewed 1554 times
jak zamienię na drzwi to jest OK :)
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply