Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
wojtas567
Posts: 1671
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Mar 26, 2018 7:53 am

Zrób to trzecią opcją: |hi|bool:0,1}}
i jeszcze jedno poniżej minimalna liczba warunków musi być 1
Pozdrawiam
Wojtek
xsobster
Posts: 14
Joined: Sat Dec 02, 2017 10:19 pm

Tue Mar 27, 2018 8:42 pm

Hej. Teraz na tych ustawieniach wszystko fajnie działa ino co zrobić aby powiadomienie od razu mi wyskoczyło na komórce kiedy brama zostanie otwarta i np. co 5 min sprawdzało jej stan .
A i jeszcze jedno jak ustawić powiadomienia aby wskakiwały tak jak SMS chodzi mi tutaj coś w rodzaju budzika z drzemką aby można je było kasować i jak brama jest otwarta znów powiadomienie itp. Oraz czy da się ustawić ze jak brama jest otwarta to ma się zapalić swiato przez inny sonoff w innym pomieszczeniu ?? ( lub gdzie indziej ) jak tak to proszę pomóżcie
Dzięki
PuteR
Posts: 524
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Tue Mar 27, 2018 9:36 pm

Co jest z tymi powiadomieniami, chce ustawić proste powiadomienie żeby po wykonaniu sceny wyskoczył komunikat o stanie światła. Jako odpowiedź wpisuje tak :
Świało:
światło 1 {{XXXX|on|bool:zaświecone,zgaszone}},
światło 2 {{YYYY|on|bool:zaświecone,zgaszone}};
światło 3 {{ZZZZ|on|bool:zaświecone,zgaszone}}.
A po wykonaniu za każdym rasem wyświetla co innego raz ze jedno światło jest zapalone a dwa pozostałe zgaszone innym razem znowu odwrotnie. Czemu tak się dzieje?
diodalodz
Posts: 12
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:23 pm

Sun Jul 29, 2018 1:13 pm

A istniej skrypt powiadamiający o utracie połączenia z czujnikiem ? Np wyniku zaniku Wifi ... ?
Same skrypty do powiadomień o zdarzeniach są SUPER !
pablo790
Posts: 1
Joined: Wed Dec 20, 2017 8:31 pm

Wed Sep 19, 2018 7:01 pm

witam panowie napisze mi ktoś gotowca do rolet bo coś mi nie idzie
User avatar
slawek
Posts: 2193
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Sep 19, 2018 7:19 pm

pablo790 wrote:
Wed Sep 19, 2018 7:01 pm
witam panowie napisze mi ktoś gotowca do rolet bo coś mi nie idzie
A coś więcej?
Gotowce masz na githubie
https://github.com/SUPLA/ESP8266
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Tomcio ze zBrus
Posts: 1
Joined: Mon Oct 29, 2018 10:48 am

Mon Oct 29, 2018 11:12 am

Witam
Nie mogę poradzić sobie z powiadomieniami.
Zaznaczę na początku, że w telefonie nie mam roota (grand prime, android 5.0.2).
Zainstalowałem automate i wtyczki supli.
Dla testu uruchomiłem powiadomienie o zapalonej lampce i wygląda tak:
Warunek
{{6916|on|bool:zaświecone}}
Dźwięk, Wibracje, Dioda, Usuwalne, Wybudź urządzenie
Powiadomienie się pojawia kiedy zapale lampkę więc ok. Kiedy dodam akcje (żeby wyłączyć ja przyciskiem w powiadomieniu) przycisku brak?

Kolejną sprawą jest brak powiadomień o warunku temperatury.
Wstawiam warunek: {{6910|temperature|compare:>,60}}
Dźwięk, Wibracje, Dioda, Usuwalne, Wybudź urządzenie

Na stronie supla scripts kominikat: Aktualnie powiadomienie jest: POKAZYWANE, a na telefonie informacji brak.
Dziwne jest to, że włączanie/wyłączanie działa, a warunek temperatury już nie.
Może mam coś źle ustawione w automate? Może źle wprowadzone warunki?
Jeśli ktoś zna powód takiego działania moich supli to proszę o pomoc.
mam użądzenia z softem SONOFF-p5-DS18B20 by@Zybi
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
User avatar
fracz
Posts: 1526
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Oct 29, 2018 11:40 am

Przyciski pod powiadomieniami nie działają na Androidzie 8+.

Po dodaniu nowego powiadomienia musisz zrestartować flow w Automate (zatrzymaj i uruchom jeszcze raz).
kilwater
Posts: 4
Joined: Tue Nov 13, 2018 9:28 pm

Tue Nov 13, 2018 9:39 pm

Witam wszystkich. Jako świeżak w Supli i skryptach, mam zagwostkę: po zarejestrowaniu się do Supla Scripts (supla.fracz.com) , staram się ustawić jakiekolwiek powiadomienie - nie mam podpowiedzi po wpisaniu { , jeżeli skopiuję wiersz z przykładów, pojawia się błąd komunikacji z Supla API : 404. Czy możliwe że coś namieszałem w rejestracji - nie jestem połączony z API ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
P.s. Aktualnie w sieć mam podpięty sterownik rolet Zamela, być może nie potrafię się do niego odwołać? Czy jest to któreś z ID w zakładce Moja Supla?
User avatar
fracz
Posts: 1526
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Nov 14, 2018 7:04 am

Na stronie głównej (kokpit) widzisz swój moduł? Możesz tam sprawdzić jego stan wciskając przycisk z pytajnikiem?
Post Reply