Strona 1 z 5

Domoticz - integracja

: wt paź 25, 2016 10:32 pm
autor: kml
Czy byłaby możliwość implementacji w Supli, prostego mechanizmu wysyłania statusów do Domoticza w formacie json?

Działają na zasadzie wywołania URLa.

W łatwy sposób mogą informować o stanie zamknięcia bramy:
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=IDX&switchcmd=On
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=IDX&switchcmd=Off

temperaturze:
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=udevice&idx=IDX&nvalue=0&svalue=TEMP

Z góry dzięki!

Re: Domoticz - integracja

: śr paź 26, 2016 9:24 am
autor: pzygmunt
Jak będzie RESTApi co nastąpi już niedługo to będzie można sobie dopisać coś pośredniczącego.

Re: Domoticz - integracja

: śr paź 26, 2016 7:52 pm
autor: kml
Super! :-)

Re: Domoticz - integracja

: sob paź 28, 2017 12:50 pm
autor: jokers
Witam.
Jest już jakaś integracja z Domiticz ?

Re: Domoticz - integracja

: wt lis 14, 2017 7:48 pm
autor: piosol
Sa jakieś plany co do integracji ?

Re: Domoticz - integracja

: wt lis 14, 2017 7:52 pm
autor: pzygmunt
Może ktoś kiedyś zrobi jakiś binding.

Re: Domoticz - integracja

: pn lis 05, 2018 4:03 pm
autor: GoldDraker
odświeżam temat
czy może ktoś już próbował zintegrować suple do domoticz??

Re: Domoticz - integracja

: wt lis 06, 2018 9:45 pm
autor: Gacek
Też zainteresowany jestem sterowaniem z domoticza. Poza tym chciałbym mieć fizyczny przycisk dzięki któremu przy wychodzeniu z domu zasuwały by się rolety na parterze, wyłączały światła i zamykał główny zawór wody. Niby wiem jak to ogarnąć w espeasy ale zaczałem od rolet na supli i jakoś wierzę że jeszcze coś z tej supli będzie.

Re: Domoticz - integracja

: wt lis 06, 2018 10:00 pm
autor: wojtas567
Możesz połączyć włączanie, wyłączanie lub zamykanie rolet z domoticzem poprzez skrypty fracza tylko po co Ci dodatkowa aplikacja do obsługi w telefonie? Chyba że masz inne funkcje zrealizowane na domoticzu, to może i jest sens.

Re: Domoticz - integracja

: śr lis 07, 2018 8:54 am
autor: isom
wojtas567 pisze:
wt lis 06, 2018 10:00 pm
Możesz połączyć włączanie, wyłączanie lub zamykanie rolet z domoticzem poprzez skrypty fracza tylko po co Ci dodatkowa aplikacja do obsługi w telefonie? Chyba że masz inne funkcje zrealizowane na domoticzu, to może i jest sens.
Dodatkowa aplikacja nie jest potrzebna , ja mam ImperiHome i z niej obsługuję wszystko . Wystarczy wykorzystać skrypty , utworzyć sobie sceny np roleta 20% ......80% i " Odsłoń" ,"Zasłoń" , skopiować URL tych scen , napisać proste skrypty w domoticz i rolety działają .
Osobiście korzystam z softu kolegi Espablo dla Shelly 2