Page 1 of 3

Button na szyfr/rytm

Posted: Fri Jun 08, 2018 7:31 pm
by fracz
Da radę zrobić do sonoffa soft z buttonem tak żeby otwierał przekaźnik gdy wystukam na przycisku jakiś rytm? Taki szyfr jednoprzyciskowy otwierający drzwi w garażu ;)

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Fri Jun 08, 2018 8:01 pm
by Gucio2607.
Przeginasz Haha.. 😋

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Fri Jun 08, 2018 8:34 pm
by slawek
Gucio2607. wrote:
Fri Jun 08, 2018 8:01 pm
Przeginasz Haha.. 😋
Eeee tam... ja uważam, że pomysł super ;)

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sat Jun 09, 2018 4:26 am
by Duch__
Masz namyśli coś podobnego:

https://www.youtube.com/watch?v=CUYceXnb_zY

No i zasadnicze pytanie czy ma to też być sterowane z poziomu telefonu czy jako osobny moduł.

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sat Jun 09, 2018 6:17 am
by fracz
Dokładnie takie coś. I z telefonu normalnie się powinno otwierać bez morsów :-)

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sat Jun 09, 2018 8:29 pm
by Duch__
A może być soft typu Supla Wall Button z opcją szyfru sterujący dodatkowym modułem przez twój serwer supla.fracz.com?

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sun Jun 10, 2018 5:22 am
by miko1282
Myślę że to było by bardzo fajne rozwiązanie

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sun Jun 10, 2018 8:48 am
by fracz
Duch__ wrote:
Sat Jun 09, 2018 8:29 pm
A może być soft typu Supla Wall Button z opcją szyfru sterujący dodatkowym modułem przez twój serwer supla.fracz.com?
Chyba trochę naokoło jak chcesz sterować przekaźnikiem na tym samym urządzeniu, ale w ogólności ma to jeszcze ciekawsze zastosowanie więc... Tak :-)

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sun Jun 10, 2018 9:28 am
by Duch__
W odpowiedzi zapraszam do tematu: viewtopic.php?f=24&t=3438&p=22828#p22828

Re: Button na szyfr/rytm

Posted: Sun Jun 10, 2018 10:55 am
by fracz
IMO moglibyśmy pójść dalej niz mors, mamy XXI wiek :-P

Rytm można by ustalać jako czas w ms do kolejnych kliknięć, np: 200,500,300,300,700. Do tego dołożyć jakaś margines bledu i byłoby to dużo przyjemniejsze.

Od siebie mogę dać generator gdzie można taką konfigurację rytmicznie wyklikac :-)