Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Bartus87
Posty: 7
Rejestracja: wt kwie 16, 2019 9:53 pm

śr kwie 29, 2020 7:10 pm

Mam problem gdyż sceny nie reagują na spadki lub wzrost temperatury. Może ktoś miał taki przypadek
Załączniki
Screenshot_2020-04-29-21-08-17-087_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-04-29-21-08-17-087_com.android.chrome.jpg (348.97 KiB) Przejrzano 402 razy
Screenshot_2020-04-29-21-08-25-734_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-04-29-21-08-25-734_com.android.chrome.jpg (346.24 KiB) Przejrzano 402 razy
Bartus87
Posty: 7
Rejestracja: wt kwie 16, 2019 9:53 pm

pt maja 01, 2020 6:33 pm

Nikt nie pomoże??
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 540
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

sob maja 02, 2020 8:56 am

A wywołujesz sceny?
Sceny ze strony Fracza nie uruchamiają się same, same sprawdzają tylko logikę.

Trzeba je uruchomić ręcznie lub za pomocą linku z CRON (który automatycznie uruchamia jeżeli warunek jest spełniony).
pawbuj
Posty: 13
Rejestracja: pn kwie 27, 2020 8:39 am

ndz maja 03, 2020 11:30 am

mam problem z warunkiem sprawdzającym opady deszczu. Być moze źle coś wprowadziłem , ale warunek jest wykonany jezeli zmienna "rain" jest poniżej 0,1. Może ktos coś podpowie ? Temperature mam ogarniętą i działa.

Kod: Zaznacz cały

{% set rain = getUrl('https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/pro ... ka_3096472', '#p12_iday.+?title="(.+?)"#s') %}
{{"deszcz" in rain}}
srdz
Posty: 29
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

czw maja 07, 2020 6:12 pm

Korzystam z powiadomień u Fracza (są kapitalne) i mam coś takiego w jednym z nich:

Kod: Zaznacz cały

salon / kuchnia [{{state(1162).temperature|number_format(1)}}°C]
Czy ktoś byłby w stanie podpowiedzieć co musiałbym tam dopisać, aby wyciągnąć takie dane jak:
- nazwa aktywnego profilu,
- przedziały czasowe aktywnego profilu,
- przedziały temperatury aktywnego profilu ?

Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Michał.
Bartus87
Posty: 7
Rejestracja: wt kwie 16, 2019 9:53 pm

sob maja 09, 2020 7:59 am

Lector pisze:
sob maja 02, 2020 8:56 am
A wywołujesz sceny?
Sceny ze strony Fracza nie uruchamiają się same, same sprawdzają tylko logikę.

Trzeba je uruchomić ręcznie lub za pomocą linku z CRON (który automatycznie uruchamia jeżeli warunek jest spełniony).
Czyli muszę kliknąć najpierw na link w edycji sceny??

Edit: klikam i mam warunek spełniony to działa, ale nie reaguje podług temperatury
rustin
Posty: 49
Rejestracja: ndz gru 22, 2019 3:45 pm

śr maja 20, 2020 9:06 pm

m0ney pisze:
ndz kwie 12, 2020 5:06 pm
Chciałem zrobić taką scenę "z automatu":
Scena:
1. Wjeżdżam/otwieram bramę – czujnik pokazuje otwarcie bramy.
2. Włącza się światło w garażu.
3. Zamykam/ czujnik pokazuje zamknięcie.
4. Światło gaśnie po 2 minutach.

Sorry za spamowanie - ale pochwalę się, że na Siri działa mi cała automatyka domu. Garaż - mówię do telefonu i się otwiera :) Na tym forum jest wszystko ;)
Udało się? Jeżeli tak to jak?
ALEX
Posty: 15
Rejestracja: pt gru 01, 2017 7:03 pm

śr maja 27, 2020 9:31 am

Chciałbym zrobić "inteligentne" sterowanie roletami. Warunki ze względu na wschody i zachody Słońca, pogodę czy temperaturę - to wszystko umożliwiają skrypty. Brakuje mi jednak informacji w skryptach o tym, czy ktoś jest w domu. Wszystko mam zintegrowane z Google Home, więc zarówno wychodząc jak i wracając GH wykonuje szereg czynności. Jedną z nich mogło by być załączenie przełącznika, którego stan mógłbym odczytywać w skryptach, jako znacznik obecności w domu. Pytanie: czy jest szansa, aby to urządzenie było wirtualne? Wiem, że koszt przełącznika współpracującego z Suplą nie jest jakiś znaczący, jednak chodzi o zasady - kolejne urządzenie, które trzeba gdzieś umieścić i zasilać.
ODPOWIEDZ