Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
L0L3K
Posty: 98
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

śr lis 25, 2020 10:37 am

Gucio2607. pisze:
śr lis 25, 2020 5:49 am
Screenshot_20201125-064902.jpg
Nadal się otwiera jak jest zamknięta :x
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr lis 25, 2020 9:49 pm

Pokaż warunek jaki masz w scenie.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Krzyśku
Posty: 109
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm
Lokalizacja: Gorzów

pt gru 18, 2020 4:59 pm

Mam pytanie.
Czy da się jakoś wyeliminować zbyt częste powiadomienia z czujnika odległości (wodoszczelny). Jest zamontowany w szambie, znaczy nad. Ustawiłem sobie powiadomienie, że po przekroczeniu jakiś odległości dostaję info. I niby pomiar jest stabilny, ale co jakiś czas pojawia się sekundowy pik...skok np. z 1 metra do 10 metrów. I przychodzi mi powiadomienie które jeśli chodzi o warunek jest ok, ale faktycznie jest nieco inaczej.
Da się to jakoś wyeliminować? Coś w warunku zmienić? Ale co?
Teraz jest tylko warunek conected i depth.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1745
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt gru 18, 2020 5:43 pm

Krzyśku pisze:
pt gru 18, 2020 4:59 pm
Mam pytanie.
Czy da się jakoś wyeliminować zbyt częste powiadomienia z czujnika odległości (wodoszczelny). Jest zamontowany w szambie, znaczy nad. Ustawiłem sobie powiadomienie, że po przekroczeniu jakiś odległości dostaję info. I niby pomiar jest stabilny, ale co jakiś czas pojawia się sekundowy pik...skok np. z 1 metra do 10 metrów. I przychodzi mi powiadomienie które jeśli chodzi o warunek jest ok, ale faktycznie jest nieco inaczej.
Da się to jakoś wyeliminować? Coś w warunku zmienić? Ale co?
Teraz jest tylko warunek conected i depth.
Jaki soft masz na urządzeniu wykonawczym?

W samych skryptach możesz sobie to też ograniczyć na zasadzie "jeśli większy niż 1 m i mniejszy niż 3 m to... "
Krzyśku
Posty: 109
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm
Lokalizacja: Gorzów

pt gru 18, 2020 9:50 pm

GUI generic
d1 mini pro
jsn-sr04t
Hali
Posty: 4
Rejestracja: śr sie 30, 2017 12:15 pm

śr gru 23, 2020 3:17 pm

Mam taki pomysł żeby przy pomocy klawisza centralnego sterowac wszystkimi roletami.
Ale nie wiem dlaczego nie chce mi działac to w takiej kofnfiguracji:
roleta.JPG
roleta.JPG (80.14 KiB) Przejrzano 236 razy
Czy to jest jakiś znany bład? Próbowałem juz wszystkiego. Warunki są spełnione a roleta lazienka ani drgnie. Jak uruchomie scrypt recznie to działa.

Jak użyje do sterowania zasilania ON/OFF to wtedy scrypt uruchmia rolete.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1745
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

śr gru 23, 2020 6:19 pm

Hali pisze:
śr gru 23, 2020 3:17 pm
Mam taki pomysł żeby przy pomocy klawisza centralnego sterowac wszystkimi roletami.
Ale nie wiem dlaczego nie chce mi działac to w takiej kofnfiguracji:

roleta.JPG

Czy to jest jakiś znany bład? Próbowałem juz wszystkiego. Warunki są spełnione a roleta lazienka ani drgnie. Jak uruchomie scrypt recznie to działa.

Jak użyje do sterowania zasilania ON/OFF to wtedy scrypt uruchmia rolete.
Roleta chyba nie może być wyzwalaczem sceny. To nie błąd, tylko taka funkcjonalność jeszcze nie była wprowadzona
RNI
Posty: 3
Rejestracja: ndz gru 27, 2020 7:19 am

ndz gru 27, 2020 11:35 am

forall pisze:
śr paź 28, 2020 9:06 pm
W logach na serwerze supla.fracz.com jet godzina różnicy...czy to jest poprawnie?

Pyytanko czy da się zrobić tak, że jak zostanie gniazdko włączone i ma stan "on" dłużej niż x minut to przychodzi powiadomienie albo czy przy MEW-01 jak pobór mocy będzie większy niż XXX WAT to można wysłać powiadomienie?
Chciałem podłączyć się pod pytanie kolegi.

Czy jest jakiś sposób aby w warunku wykonania sceny odnieść się do przebywania w stanie "on" przez określony czas?

Chciałbym sporządzić scenę, która wyłączy mi światło w skrytce pod warunkiem, że przez ostatnią godzinę nieprzerwalnie było one włączone (czyli ktoś zapomniał wyłączyć).
Chyba, że da to się jakoś inaczej zrobić?
lukfud
Posty: 770
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz gru 27, 2020 11:51 am

RNI pisze:
ndz gru 27, 2020 11:35 am
Czy jest jakiś sposób aby w warunku wykonania sceny odnieść się do przebywania w stanie "on" przez określony czas?
Chciałbym sporządzić scenę, która wyłączy mi światło w skrytce pod warunkiem, że przez ostatnią godzinę nieprzerwalnie było one włączone (czyli ktoś zapomniał wyłączyć).
Chyba, że da to się jakoś inaczej zrobić?
Automat schodowy nie wystarczy?
RNI
Posty: 3
Rejestracja: ndz gru 27, 2020 7:19 am

ndz gru 27, 2020 5:56 pm

lukfud pisze:
ndz gru 27, 2020 11:51 am
RNI pisze:
ndz gru 27, 2020 11:35 am
Czy jest jakiś sposób aby w warunku wykonania sceny odnieść się do przebywania w stanie "on" przez określony czas?
Chciałbym sporządzić scenę, która wyłączy mi światło w skrytce pod warunkiem, że przez ostatnią godzinę nieprzerwalnie było one włączone (czyli ktoś zapomniał wyłączyć).
Chyba, że da to się jakoś inaczej zrobić?
Automat schodowy nie wystarczy?
W ostateczności tak, ale to jest już wychodzenie poza rozwiązanie Supla, co mi się nie bardzo podoba, bo naprawdę pokładam w tym projekcie duże nadzieje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”