Strona 34 z 36

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: ndz gru 27, 2020 6:15 pm
autor: Nowy11
Scena otwarcia dzwi, Kontraktron raz działa raz nie, czasem sam z siebie powiadomienia podaje w aplikacji stan pokazuje idealnie
Screenshot_2020-12-27-19-14-40-801_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-12-27-19-14-40-801_com.android.chrome.jpg (396.56 KiB) Przejrzano 416 razy
Coś źle robię?

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: ndz gru 27, 2020 7:49 pm
autor: lukfud
RNI pisze:
ndz gru 27, 2020 5:56 pm
W ostateczności tak, ale to jest już wychodzenie poza rozwiązanie Supla, co mi się nie bardzo podoba, bo naprawdę pokładam w tym projekcie duże nadzieje.
Chodziło mi o funkcję automatu schodowego, który ustawiasz na kanale przekaźnika w Cloud. Skrypty nie są Ci do tego potrzebne.

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: pn gru 28, 2020 8:21 am
autor: RNI
lukfud pisze:
ndz gru 27, 2020 7:49 pm
RNI pisze:
ndz gru 27, 2020 5:56 pm
W ostateczności tak, ale to jest już wychodzenie poza rozwiązanie Supla, co mi się nie bardzo podoba, bo naprawdę pokładam w tym projekcie duże nadzieje.
Chodziło mi o funkcję automatu schodowego, który ustawiasz na kanale przekaźnika w Cloud. Skrypty nie są Ci do tego potrzebne.
OK, dzięki.
Przyznam szczerze, że o tej funkcji nie wiedziałem ale to dlatego, że działam tylko na Zamelu (ROW-01, ROW-02) Z tego co widzę tam tej funkcjonalności nie ma. Mam gdzieś jeszcze starego Sonoffa mini - odnajdę i przetestuję.

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: pn gru 28, 2020 8:26 am
autor: lukfud
RNI pisze:
pn gru 28, 2020 8:21 am
OK, dzięki.
Przyznam szczerze, że o tej funkcji nie wiedziałem ale to dlatego, że działam tylko na Zamelu (ROW-01, ROW-02) Z tego co widzę tam tej funkcjonalności nie ma. Mam gdzieś jeszcze starego Sonoffa mini - odnajdę i przetestuję.
Nie ma możliwości w ROW zmiany funkcji?
Do MINI wrzuć sobie to: viewtopic.php?f=11&t=7284 (tak przy okazji)

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: pn gru 28, 2020 11:54 am
autor: Lucas
lukfud pisze:
ndz gru 27, 2020 7:49 pm
Chodziło mi o funkcję automatu schodowego, który ustawiasz na kanale przekaźnika w Cloud. Skrypty nie są Ci do tego potrzebne.
Minusem tego rozwiązania, co kiedyś poruszaliśmy tutaj może być padnięcie ESP po pewnym czasie. Pewnie mocno zależnym od wykorzystywania tej funkcjonalności na codzień. Nie wiem, czy Michał podjął testy i jak żyje jego ESP w roli automatu schodowego.

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: pn gru 28, 2020 12:26 pm
autor: lukfud
Lucas pisze:
pn gru 28, 2020 11:54 am
Minusem tego rozwiązania, co kiedyś poruszaliśmy tutaj może być padnięcie ESP po pewnym czasie. Pewnie mocno zależnym od wykorzystywania tej funkcjonalności na codzień. Nie wiem, czy Michał podjął testy i jak żyje jego ESP w roli automatu schodowego.
Miałem na myśli arduinowe kompilacje, gdzie odmierzany czas nie jest zapisywany.

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: wt gru 29, 2020 12:07 pm
autor: alis102
Witam wszytkich .Prośba .
Uzywam na supla.fracz.com skryptów do załaczania i wyłaczania kotła CO . Mam zdefiniowane 8 termostatów oraz dwie sceny - załaczenie kotła i wyłączenie kotła. Wszystko działało , aż coś sie porobiło trzy dni temu ,że scena wyłączenia kotła sprawdza warunek zadziałania i gdy jest zgodny nie wykonuje (a powinna) akcji-( nie wyłacza przekaźnika). O dziwo z palca poprzez przycisk wykonaj scene zadziała. Problem , bo piec CO cały czas pracuje. Czy ktos miał to juz wcześniej . Na forum nie znalazłem. Robiłem różne próby ze zdefinjowaniem scen od początku itd itp. bez rezultatu.Pozdrawiam Alis

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: śr sty 13, 2021 4:00 pm
autor: Wwilcz
Problem podobny jak u przedmówcy... Wyzwalacze zmiany stanu nie wyzwalają komendy.

Stworzyłem testową scenę, gdzie przełącznik ustawiony na On powinien podnieść roletę. Nie działa mimo poprawnych raportów o stanie przełącznika w podglądzie sceny.
2021-01-13 16_59_52-Kocioł Test - sceny - SUPLA Scripts.png
2021-01-13 16_59_52-Kocioł Test - sceny - SUPLA Scripts.png (35.69 KiB) Przejrzano 241 razy

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: czw sty 14, 2021 2:23 pm
autor: czita28
Witam Czy w skryptach można tak ustawić aby odczytać licznik impulsów który liczy mi zużycie wody. Chodzi mi aby ustawić taką zależność, jeśli zużycie wyniesie więcej niż 50 l/10 minut to zakręci zawór.

Re: Warunki w SUPLA Scripts - pomysły

: czw sty 21, 2021 9:15 am
autor: macko20
Dzień dobry.

mam pytanie nt. scen z odczytem temperatur;

czy da radę połączyć te dwie sceny w jedną ?
{{state(111).temperature > 65}}
{{state(111).temperature < 45}}

Jeśli mam obie aktywne to non stop dostaje powiadomienia o wartości "0 temp", gdzie temp w danym czasie to 55 stopni

ewentualnie czy możecie wskazać co robię źle ?