Powiadomienie nt. temat jakości powietrza i ciśnienia atmosferycznego

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

sob sty 05, 2019 9:30 pm

fracz pisze:
sob sty 05, 2019 1:06 pm
Potrzebny wirtualny kanał. Ale generalnie to robicie teraz powiadomienia w SUPLA Scripts które z SUPLA nie mają nic wspólnego ;)

Żeby było bez tych krzaków - daj po tym |raw. A wczoraj na pewno miałem po polsku hmm. Nie ma tam gdzies w dokumentacji jak podać chciany język w adresie URL?

Edit:
Jest. Chcą header.

https://developer.airly.eu/docs#general.language

Dodam wieczorem możliwość przesłania headerow w getUrl.
Jak tam header?dasz rade?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1791
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz sty 06, 2019 12:26 am

Przecież pisałem że wieczorem :lol:

Dodałem.

Kod: Zaznacz cały

{% set measurements = getUrl('https://airapi.airly.eu/v2/measurements/nearest?lat=50.374600&lng=19.37265&maxDistanceKM=-1&apikey=XXX', {headers: {'Accept-Language': 'pl'}}) | jsonDecode.current%}
{{ measurements.indexes[0].advice }}
Rolki i rower niech idą dzisiaj w ruch!
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz sty 06, 2019 4:06 am

Wielkie Dzięki z rana ;)
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1067
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

ndz sty 06, 2019 8:19 am

fracz pisze:
ndz sty 06, 2019 12:26 am
Przecież pisałem że wieczorem :lol:
Ty w ogóle to sypiasz? :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
eradek
Posty: 38
Rejestracja: ndz wrz 09, 2018 5:32 pm

ndz sty 06, 2019 9:00 am

Dzięki za podzielenie się! :)
Awatar użytkownika
elhenio
Posty: 86
Rejestracja: wt sty 02, 2018 1:30 pm

ndz sty 06, 2019 12:49 pm

Aktualizując swojego suplowego Excela dodałem dane pogodowe...
też się da zaciągnąć dane :)
Załączniki
JakośćPowietrza.jpg
JakośćPowietrza.jpg (45.61 KiB) Przejrzano 1097 razy
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
Remi
Posty: 44
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

czw kwie 04, 2019 5:52 pm

Mógłbym prosić o podpowiedź, jak wywołać powiadomienie gdy na przykład zanieczyszczenie powietrza jest powyżej pewnego poziomu?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1102
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 04, 2019 8:27 pm

wsosniak pisze:
sob sty 05, 2019 2:06 pm
wojtas567 pisze:
sob sty 05, 2019 12:37 pm
Jakby teraz takie dane udało się wyświetlić w aplikacji to by było rewelacja, nie trzeba by kombinować z własnymi czujnikami.
dokładnie :)
Też cały czas nad tym myślę. W Koszalinie mamy też stacje z pomiarem pyłów CH i innych.
A czy nie da się wrzucić tych danych jako kanał np czujnika temp czy odległości?
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

wt wrz 10, 2019 4:48 pm

Mam obok swojego domu taka stacje z pomiarem jakości powietrza czy jest szansa jakoś przechwycic jej parametry i wyświetlić jako nowy kanał w aplikacji supla?? Albo czy ktoś już napisał coś co pokazywali by pm10??
Awatar użytkownika
klew
Posty: 535
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw wrz 19, 2019 11:20 am

kuris pisze:
wt wrz 10, 2019 4:48 pm
Mam obok swojego domu taka stacje z pomiarem jakości powietrza czy jest szansa jakoś przechwycic jej parametry i wyświetlić jako nowy kanał w aplikacji supla?? Albo czy ktoś już napisał coś co pokazywali by pm10??
ja planuję zrobić na Arduino Mega kanał(y) pobierający dane z Airly i przekazujące je do Supla Cloud. Jak na razie nie widzę, aby było wspracie dla pomiarów typu PM10 itd, więc pewnie wrzucę to w "czujnik wilgotności i temperatury"
ODPOWIEDZ