SUPLA Scripts & Google Assistant

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Albert
Posts: 14
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Sun Feb 10, 2019 6:33 pm

Witam,

ja poległem na samym początku. Wpisując "SUPLA $" wywala mi błąd jak na screenie. Co robię źle?
Attachments
błąd ifttt.jpg
błąd ifttt.jpg (162.07 KiB) Viewed 922 times
User avatar
Vallhalen
Posts: 75
Joined: Mon Dec 10, 2018 9:25 am
Location: Rumia
Contact:

Sun Feb 10, 2019 9:50 pm

Albert wrote:
Sun Feb 10, 2019 6:33 pm
Witam,

ja poległem na samym początku. Wpisując "SUPLA $" wywala mi błąd jak na screenie. Co robię źle?
wpisz z palca SUPLA $ a nie kopiuj pewnie masz puste znaki- pokaz calosc apletu
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
bardzotrudny
Posts: 5
Joined: Wed Mar 06, 2019 11:22 am

Wed Mar 06, 2019 11:38 am

Witam.
Bez IFTTT - można dodać konto supla.org do google home.
Widzi sterowniki/urządzenia, można też nimi sterować z aplikacji google home ale podczas wydawania połączeń głosowych asystent zwraca: Sorry, I didn't get any response.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5173
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 06, 2019 12:02 pm

bardzotrudny wrote:
Wed Mar 06, 2019 11:38 am
Witam.
Bez IFTTT - można dodać konto supla.org do google home.
Widzi sterowniki/urządzenia, można też nimi sterować z aplikacji google home ale podczas wydawania połączeń głosowych asystent zwraca: Sorry, I didn't get any response.
viewtopic.php?p=36007#p36007
PuteR
Posts: 499
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Mon Mar 18, 2019 7:22 pm

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie leży problem.

Sterowania głosem używam poprzez ifttt i linki bezpośrednie i w tym wypadku wszystko działa bez problemu za każdym razem. Problem pojawia się gdy chce użyć ifttt w połączeniu ze scena suplascripts i linkiem publicznym (np. Włącz światło i otwórz bramę). Przez jakiś czas niby działa, aż tu nagle GA przyjmuje komendę wyświetla że wykonano, ale scena się nie wykonuje a w logach z ifttt takie coś na na zdjęciu poniżej. Aha oczywiście scena bezpośrednio z supla scripts wykonuje się bez problemu.
Supla scripts na własnej instancji.

Ktoś wie jaka może być przyczyną takowego zachowania?
Attachments
Screenshot_20190318-201514_IFTTT.jpg
Screenshot_20190318-201514_IFTTT.jpg (128.96 KiB) Viewed 563 times
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Mar 19, 2019 11:17 am

Może dlatego że mam za tani serwer a ostatnio znowu ktoś mi go zajeżdżał :roll:
PuteR
Posts: 499
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Tue Mar 19, 2019 12:29 pm

fracz wrote:
Tue Mar 19, 2019 11:17 am
Może dlatego że mam za tani serwer a ostatnio znowu ktoś mi go zajeżdżał :roll:
Mam suplascripts na malinie, więc raczej Twój serwer nie ma nic do tego :], ale czy powodem może być że moja malina nie wyrabia?? Fakt że mam ustawione sporo powiadomień sprawdzanych dość często, czy może to mieć jakiś wpływ na to??

Nie wiem już o co może chodzić, zmieniłem czas sprawdzania w niektórych powiadomieniach na za rok ale dalej nic. Zrobiłem jakąś nową scenę stworzyłem nowy apelat w IFTTT i też lipa? Czy ktoś jeszcze ma taki problem na własnych instancjach?
PuteR
Posts: 499
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Wed Mar 20, 2019 5:58 am

Cały czas nie daje mi to spokoju więc sprawdziłem czy działa z serwerem fracz - a i działa jak należy. W takim razie problem jest gdzieś po stronie mojego RPI, ale co to może być już resetowałem serwer i nie nic to nie dało. fracz co jeszcze można sprawdzić/zrobić aby przywrócić prawidłowe działanie jeszcze kilka dni temu wszystko było dobrze a ja nic nie zmieniałem poza tym cała reszta działa dobrze tylko te sceny w połączeniu z ifttt nie działają.
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Mar 20, 2019 5:55 pm

Timeout to timeout. Coś odpowiada za wolno - malina albo Twoja sieć. Jeśli zdarza się to losowo, to ciężko wskazać konkretną przyczynę...
PuteR
Posts: 499
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Wed Mar 20, 2019 6:34 pm

fracz wrote:
Wed Mar 20, 2019 5:55 pm
Timeout to timeout. Coś odpowiada za wolno - malina albo Twoja sieć. Jeśli zdarza się to losowo, to ciężko wskazać konkretną przyczynę...
No właśnie dziś po dwóch dniach nie działania, znowu zaczęło działać. Dziwne jest to że chodzi tylko o linki z supla scripts, linki bezpośrednie z supla Cloud cały czas działają bez zarzutu.
Post Reply