SUPLA Scripts & Google Assistant

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Albert
Posts: 12
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Sun Feb 10, 2019 6:33 pm

Witam,

ja poległem na samym początku. Wpisując "SUPLA $" wywala mi błąd jak na screenie. Co robię źle?
Attachments
błąd ifttt.jpg
błąd ifttt.jpg (162.07 KiB) Viewed 496 times
User avatar
Vallhalen
Posts: 68
Joined: Mon Dec 10, 2018 9:25 am
Location: Rumia
Contact:

Sun Feb 10, 2019 9:50 pm

Albert wrote:
Sun Feb 10, 2019 6:33 pm
Witam,

ja poległem na samym początku. Wpisując "SUPLA $" wywala mi błąd jak na screenie. Co robię źle?
wpisz z palca SUPLA $ a nie kopiuj pewnie masz puste znaki- pokaz calosc apletu
Zawsze pozytywny :)
bardzotrudny
Posts: 5
Joined: Wed Mar 06, 2019 11:22 am

Wed Mar 06, 2019 11:38 am

Witam.
Bez IFTTT - można dodać konto supla.org do google home.
Widzi sterowniki/urządzenia, można też nimi sterować z aplikacji google home ale podczas wydawania połączeń głosowych asystent zwraca: Sorry, I didn't get any response.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4964
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 06, 2019 12:02 pm

bardzotrudny wrote:
Wed Mar 06, 2019 11:38 am
Witam.
Bez IFTTT - można dodać konto supla.org do google home.
Widzi sterowniki/urządzenia, można też nimi sterować z aplikacji google home ale podczas wydawania połączeń głosowych asystent zwraca: Sorry, I didn't get any response.
viewtopic.php?p=36007#p36007
PuteR
Posts: 481
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Mon Mar 18, 2019 7:22 pm

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie leży problem.

Sterowania głosem używam poprzez ifttt i linki bezpośrednie i w tym wypadku wszystko działa bez problemu za każdym razem. Problem pojawia się gdy chce użyć ifttt w połączeniu ze scena suplascripts i linkiem publicznym (np. Włącz światło i otwórz bramę). Przez jakiś czas niby działa, aż tu nagle GA przyjmuje komendę wyświetla że wykonano, ale scena się nie wykonuje a w logach z ifttt takie coś na na zdjęciu poniżej. Aha oczywiście scena bezpośrednio z supla scripts wykonuje się bez problemu.
Supla scripts na własnej instancji.

Ktoś wie jaka może być przyczyną takowego zachowania?
Attachments
Screenshot_20190318-201514_IFTTT.jpg
Screenshot_20190318-201514_IFTTT.jpg (128.96 KiB) Viewed 137 times
User avatar
fracz
Posts: 1375
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Mar 19, 2019 11:17 am

Może dlatego że mam za tani serwer a ostatnio znowu ktoś mi go zajeżdżał :roll:
PuteR
Posts: 481
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Tue Mar 19, 2019 12:29 pm

fracz wrote:
Tue Mar 19, 2019 11:17 am
Może dlatego że mam za tani serwer a ostatnio znowu ktoś mi go zajeżdżał :roll:
Mam suplascripts na malinie, więc raczej Twój serwer nie ma nic do tego :], ale czy powodem może być że moja malina nie wyrabia?? Fakt że mam ustawione sporo powiadomień sprawdzanych dość często, czy może to mieć jakiś wpływ na to??

Nie wiem już o co może chodzić, zmieniłem czas sprawdzania w niektórych powiadomieniach na za rok ale dalej nic. Zrobiłem jakąś nową scenę stworzyłem nowy apelat w IFTTT i też lipa? Czy ktoś jeszcze ma taki problem na własnych instancjach?
PuteR
Posts: 481
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Wed Mar 20, 2019 5:58 am

Cały czas nie daje mi to spokoju więc sprawdziłem czy działa z serwerem fracz - a i działa jak należy. W takim razie problem jest gdzieś po stronie mojego RPI, ale co to może być już resetowałem serwer i nie nic to nie dało. fracz co jeszcze można sprawdzić/zrobić aby przywrócić prawidłowe działanie jeszcze kilka dni temu wszystko było dobrze a ja nic nie zmieniałem poza tym cała reszta działa dobrze tylko te sceny w połączeniu z ifttt nie działają.
Post Reply