SUPLA Scripts & Google Assistant

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

śr sty 30, 2019 8:31 am

muchac35 pisze:
śr sty 30, 2019 8:17 am
Andreas112 pisze:
śr sty 30, 2019 8:02 am
No tak z tymi różnymi komendami to oczywiście próbowałem na samym początku w sensie że tak:
Otwórz bramę i zamknij bramę jest super i od strzału ale..........po dodaniu rolety okiennej i kilkunastu próbach z różnymi nazwami to już "Myśli" :lol: :lol: .
Natomiast podejżewam że....i to takie luźne przypuszczenie oczywiście że gdybym bramę garażową zastąpił roletą to też by zadziałało ale, nie na tym to polega. Apropos w ubiegły piątek miało być już coś wiadomo?? Jakieś newsy z US and A :)
mi wcale nie chce to działać zrobiłem wg opisu konto i konfigurację IFTTT
jak bym nie wpisał to nie działa
trzeba wpisać w scenie komendę głosową po angieklsku a mówić SUPLA "po polsku"
przykład wpisuje w scenie komendę głosową open the gate
a mówię SUPLA otwórz bramę wjazdową
czy to tak?
Automate nie mam zainstalowanego nie jest już konieczne?
Tak - ale zalezy do czego gadasz. Bo jak gadasz do asystenta w komórce to zadziała po polsku, ale jak do asystenta w głośniku to zadziała tylko komenda wydana po angielsku. Ja juz mam taki ładny akcent jak mowie "Supla turn the light off" ze az sam sie zaskakuje :P a uzywam czesto bo dzieci na rekach zasypiaja ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

śr sty 30, 2019 8:52 am

Gadam do telefonu ale nie działa w żaden sposów
co mogę robić nie tak?
Pewnie coś banalngo ale sam nie poradze.....
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

śr sty 30, 2019 8:56 am

Napisz do mnie na pw a konkluzje wrzucisz tutaj jak naprawimy zeby nie robic burdlu na forum ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Andreas112
Posty: 22
Rejestracja: śr sty 23, 2019 1:25 pm
Lokalizacja: Grays

czw sty 31, 2019 10:05 am

Vallhalen pisze:
śr sty 30, 2019 8:56 am
Napisz do mnie na pw a konkluzje wrzucisz tutaj jak naprawimy zeby nie robic burdlu na forum ;)
I jak .......są jakieś postępy tudzież konkluzje?? :D :?:
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

czw sty 31, 2019 10:10 am

Andreas112 pisze:
czw sty 31, 2019 10:05 am
Vallhalen pisze:
śr sty 30, 2019 8:56 am
Napisz do mnie na pw a konkluzje wrzucisz tutaj jak naprawimy zeby nie robic burdlu na forum ;)
I jak .......są jakieś postępy tudzież konkluzje?? :D :?:
o ile mje wiadomo autor czeka aż intergrację google klepnie i tyle ;) :P
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw sty 31, 2019 4:49 pm

No to się nie napracowaliscie :lol:
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

czw sty 31, 2019 5:38 pm

fracz pisze:
czw sty 31, 2019 4:49 pm
No to się nie napracowaliscie :lol:
Owszem owszem :P Wiadomości prywatnych poszło niemało Panie kierowniku ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 811
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt lut 01, 2019 7:48 am

Czy da się jakoś to ustawić polecenie w IFTTT aby w odpowiedzi GA uzyskać temperature z któregoś z czujników?
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2019 8:15 am przez PuteR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

sob lut 02, 2019 10:59 pm

Nie.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 811
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz lut 10, 2019 11:22 am

Czy ktoś też tak ma że pomimo poprawnego odebrania komendy przez GA to ifttt i tak nie wykonuje sceny? Za uważałem to u siebie jakiś czas temu a dziś sytuacja znowu się powtórzyła w logach iffttt pokazuje taki błąd o co może chodzić?
Załączniki
Screenshot_20190210-122147_IFTTT.jpg
Screenshot_20190210-122147_IFTTT.jpg (144.5 KiB) Przejrzano 1418 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”