Page 8 of 8

Re: SUPLA Scripts & Google Assistant

Posted: Sat Mar 23, 2019 4:27 am
by remontica
Wczoraj z nudów wydaĺem komendę asystentowi analogicznie jak wcześniej w google now i o dziwo zadziałało😎.komendy głosowe sterujące 3ma sonoff-ami do ogrzewania oraz do bramy hulają aż miło.jedyny mankament to komenda do sonofff gate obsługującego otwarcie bramy.na hasło "otwórz" asystent mówi że nie rozumie lecz wykonuje polecenie i na dodatek jego głos miesza się z żeńskim podającym stan przekaźnika z supla scripts.pozostaje jedynie zmienić komendę.dodam,że supla nie sparowana z google home, który i tak nie widział przekaźnika sonoff gate tylko same basic

Re: SUPLA Scripts & Google Assistant

Posted: Sat Mar 23, 2019 9:05 am
by akir
Mam odpowiedż wykonanano, ale żadne z urządzeń nie reaguje. W supla.fracz.com mam nazwane po angielsku open the gate, turn light żadna z komend nie chce wykonać faktycznie zmiany stanu urządzeń. Telefon i głośnik potwierdzają włajkanano :)

W logach na supla fracz mam
Dziś o 11:09
23 marca 2019 11:09:59
voice n.d. Odebrano komendę głosową: open the gate

dlaczego n.d., a nie scena?

Re: SUPLA Scripts & Google Assistant

Posted: Sat Mar 23, 2019 3:38 pm
by fracz
No a masz do czegoś skonfigurowane taka komendę?

Re: SUPLA Scripts & Google Assistant

Posted: Sat Mar 23, 2019 5:48 pm
by akir
fracz wrote:
Sat Mar 23, 2019 3:38 pm
No a masz do czegoś skonfigurowane taka komendę?
Tyle czasu używam twoich supla scripts.... Zapomniałem dodać komendy głosowej, zrobiłem sama nazwę heh, dzięki. Zrobiłem scenę movie time, gasi światła, opuszcza ekran projektora, lecz jedna komenda nie mogę już odpalić projektora bo używam broadlink. Trzeba czekać aż supla będzie połączona z ifttt i będzie normlanie można wybierać urządzenia.

Re: SUPLA Scripts & Google Assistant

Posted: Thu May 23, 2019 8:24 pm
by adik123456
Witam Wszystkich
Zainteresował mnie temat połączenia AG i Supli przez IFTTT i w związku z tym czy mógł by ktoś łopatologicznie od początku do końca opisać co po kolei zrobić, żeby móc komendą głosową np. uruchomić światło przy użyciu np Zamel ROW-01? Z góry dziękuje za taką instrukcję.