SUPLA Scripts & Google Assistant

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Zibi
Posty: 280
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

sob gru 28, 2019 12:44 pm

Będę bardzo bardzo wdzięczny za pomoc, bo mecze się i nie umiem tego ustawić, a bardzo mi zależy.
Załączniki
Screenshot_20191228-133853.jpg
Screenshot_20191228-133853.jpg (265.97 KiB) Przejrzano 1383 razy
Zibi
Posty: 280
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

sob gru 28, 2019 7:26 pm

Próbowałem różne warunki i kiedy lampka jest wyłączona cały czas wysyła że zaświecona, w scenach jak ustawiam żeby włączało głosem włącza się, ale asystent jeden mówi i drugi ze skryptów nie wiem jak Wy to macie poustawiane, ale u mnie straszna lipa :cry:
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1880
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

sob gru 28, 2019 11:02 pm

Na pewno identyfikator Twojego kanału to 1? ;-)
Zibi
Posty: 280
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

ndz gru 29, 2019 12:56 am

Nie wiem jak rozumieć te kanały?
Robiłem już różnie i tak jak na zdj, ale cały czas po wyłączeniu lampki przychodzą te powiadomienia. Jak napisać ten warunek żeby przyszło powiadomienie po włączeniu i wyłączeniu już nie przychodziło?
Załączniki
Screenshot_20191229-015340.jpg
Screenshot_20191229-015340.jpg (308.6 KiB) Przejrzano 1316 razy
Zibi
Posty: 280
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

ndz gru 29, 2019 8:59 pm

Chyba Wreszcie udało się nie przychodzą gdy wyłączone. Zacząłem szukać w asystencie Google tam przestawiłem jedna opcje i poszło. Teraz jak listonosz wrzuci list do skrzynki to odrazu wyskoczy powiadomienie na tel "masz nową pocztę " :D
forall
Posty: 171
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

czw lip 02, 2020 3:14 pm

W czym może być problem, że przy uruchomionym supla voice nie przekazuje telefon tego do supla.fracz.com, może być to wina androida 10?
Mam skonfigurowane według tego: https://www.youtube.com/watch?v=YOvxetk ... tion=share
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
MichałB
Posty: 1
Rejestracja: sob lis 14, 2020 5:11 pm

sob lis 14, 2020 5:57 pm

forall ogarnąłes temat?
Mam to samo i juz szukanie ewentuslnych błędów z dwójką małych dzieci na karku powoduje że się poddaje. Zrobiłem wszystko wg instrukcji fracza i du...a zbita.
Google nie przesłał komendy do supla fracz wiec wpisałem z ręki komunikat i nic.
Utworzył mi scenę ale glosowo nie działa.
Help!!!🤯
L0L3K
Posty: 98
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

pn lis 23, 2020 2:42 pm

Wszystko niby działa ale nie do końca :( gdy mówię ,,supla otwórz brame'' dostaje odpowiedz Wykonano: open the gate ale nic sie nie dzieje, brama się nie otwiera :o to samo jest jak chce zapalic lampki
kulpi
Posty: 1
Rejestracja: wt gru 22, 2020 11:39 pm

wt gru 22, 2020 11:47 pm

Witam.
Próbuję uaktywnić komendy głosowe według instrukcji z

Kod: Zaznacz cały

https://forum.supla.org/viewtopic.php?p=33710#p33710
dla opaski led.
Jednak po wydaniu polecenia kompletnie nic sie nie dzieje poza wyszukiwaniem wyników. W logach supla script "0" reakcji, w ifttt w appletach "0" reakcji tylko komunikat że aplet turned on lub updated. Telefon z androidem 6.0.
komendy głosowe dla automate działają poprawnie a tu za chiny nie mogę ruszyć.
mam na telefonie zainstalowany google home i widzi urządzenie. prosze o pomoc z tym problemem. pozdrawiam
Pawele
Posty: 123
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pn sty 11, 2021 5:37 pm

Czy coś się zmieniło w ostatnim czasie i muszę coś ustawić od nowa? Jak tylko wyszedł ten wątek - ustawiłem wszystko jak trzeba i działało. Teraz od jakiegoś czasu nie działa nic, co wypowiem głosowo - ustawiać wszystko od nowa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”