Termostat

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 493
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt gru 27, 2016 11:09 pm

Ze względu na to że o programowaniu bladego pojęcie nie mam tylko zapytam czy takie cos by sie dało ogarnąć pod supla jak już będzie przystosowana pod termostat bo to by było idealne

http://iot-playground.com/blog/2-uncate ... thermostat
pawelk
Posty: 27
Rejestracja: pt lis 11, 2016 12:31 pm

śr gru 28, 2016 5:18 pm

To by była mega fajna sprawa ;) Brakuje mi też termostatu w Supli.
janusz
Posty: 28
Rejestracja: pt wrz 30, 2016 7:30 am

wt lut 14, 2017 11:10 pm

Witam. Tez podpisuje sie pod tematem. Pytanie do twórców Supli. Czy jest cos takiego w planie, a jesli tak to kiedy mozna sie spodziewać jakis krokow w tym kierunku
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 15, 2017 7:58 am

Termostat jest przewidziany.
janusz
Posty: 28
Rejestracja: pt wrz 30, 2016 7:30 am

sob lut 18, 2017 5:27 pm

Więc czekam z WIELKĄ niecierpliwością. Pozdrawiam
janusz
Posty: 28
Rejestracja: pt wrz 30, 2016 7:30 am

pt mar 31, 2017 7:45 pm

Mam pytanie czy dzieje sie cos w temacie termostatu ?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1691
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt mar 31, 2017 11:16 pm

Za pomocą API będzie się już dało zasymulowac termostat. viewtopic.php?f=6&t=455
mareks6
Posty: 123
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

sob sty 13, 2018 7:04 pm

Jeśli mogę coś zasugerować:

https://www.aliexpress.com/item/WiFi-Th ... 0.0.dCMpEn

Kupiłem jakiś czas temu jeden taki termostat i powiem, że jak na jego możliwości to jest bardzo tani (ten sam ale z polską apką na alledrogo jest w cenie 350zł). Po jego przetestowaniu od razu zamówiłem kolejne 2szt.

Może da radę obdłużyć go w supla? Oryginalna apka jest OK, ma możliwość obsługi dowolnej ilości termostatów, oraz ustawienie różnych temperatur w ciągu dnia, ale sprawa oczywista - łatwiej jest obsłużyć wszystko z poziomu jednej aplikacji, a nie przechodzić z supla na inną by sprawdzić i poustawiać temperaturę. Może wystarczy zrobić tak że w supla po wybraniu jakiejś pozycji temperatury w pomieszczeniu apka by przekierowała do tej oryginalnej gdzie byłby powrót do supli lub coś w ten deseń?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 971
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob sty 13, 2018 8:24 pm

To zależy jakie ma "bebechy" w środku. Może wrzuć zdjęcia elektroniki to się zobaczy ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
dawkor
Posty: 125
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

sob sty 13, 2018 9:08 pm

mareks6 pisze:
sob sty 13, 2018 7:04 pm
Jeśli mogę coś zasugerować:

https://www.aliexpress.com/item/WiFi-Th ... 0.0.dCMpEn

Kupiłem jakiś czas temu jeden taki termostat i powiem, że jak na jego możliwości to jest bardzo tani (ten sam ale z polską apką na alledrogo jest w cenie 350zł). Po jego przetestowaniu od razu zamówiłem kolejne 2szt.

Może da radę obdłużyć go w supla? Oryginalna apka jest OK, ma możliwość obsługi dowolnej ilości termostatów, oraz ustawienie różnych temperatur w ciągu dnia, ale sprawa oczywista - łatwiej jest obsłużyć wszystko z poziomu jednej aplikacji, a nie przechodzić z supla na inną by sprawdzić i poustawiać temperaturę. Może wystarczy zrobić tak że w supla po wybraniu jakiejś pozycji temperatury w pomieszczeniu apka by przekierowała do tej oryginalnej gdzie byłby powrót do supli lub coś w ten deseń?

Nie wiem czy dobrze kumam ale na zwyklym sonofie mozesz zrobic kontrole ogrzewania podlogowego, to co pokazujesz to jest do elektrycznego, zwykly sonoff i supla scripts utrzyma ci stala temperature w pomieszczeniu :D
ODPOWIEDZ