Kompleksowa obsługa 4 rolet, sensory, czujnik temperatury.

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
jak.mar
Posty: 4
Rejestracja: ndz cze 16, 2019 7:37 pm

wt sie 13, 2019 7:15 pm

Moduł WeMos D1 zasilam przez USB, do niego podłączony jest moduł rozszerzeń i z niego zasilany oraz przekaźniki,wszystko podłączone dokładnie jak na schemacie. Czy może podłączyć osobne zasilanie do przekaźników? Ewentualnie w którym miejscu miałbym dodać kondensatory na zasilaniu modułu rozszerzeń?
Awatar użytkownika
Skalar
Posty: 14
Rejestracja: ndz wrz 15, 2019 1:16 pm
Lokalizacja: Wrocław

pt paź 04, 2019 10:15 am

Witam
Dziękuję bardzo za przesłanie softu na 8 rolet.
Mam płytkę przekazników sterowaną stanem niskim co powoduje że wszystkie przekazniki są włączone w stanie spoczynku i układ pobiera dość duży prąd.
Czy jest możliwość zmiany stanów na wyjściu ?

Miałem ten sam problem poradziłem sobie w procedurze suplaDigitalWrite

mcp.digitalWrite(0, val);

zmieniłem na

mcp.digitalWrite(0,!val);
elmaya
Posty: 659
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt paź 04, 2019 10:27 am

Skalar pisze:
pt paź 04, 2019 10:15 am
Witam
Dziękuję bardzo za przesłanie softu na 8 rolet.
Mam płytkę przekazników sterowaną stanem niskim co powoduje że wszystkie przekazniki są włączone w stanie spoczynku i układ pobiera dość duży prąd.
Czy jest możliwość zmiany stanów na wyjściu ?

Miałem ten sam problem poradziłem sobie w procedurze suplaDigitalWrite

mcp.digitalWrite(0, val);

zmieniłem na

mcp.digitalWrite(0,!val);
musisz także zmodyfikować w (void supla_rs_SavePosition) i w (int supla_DigitalRead)

you also have to modify in (void supla_rs_SavePosition) and in (int supla_DigitalRead)
ODPOWIEDZ