Czujnik głębokości dla cieczy z czujnikiem różnicy ciśnień

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz maja 05, 2019 7:53 pm

mafialoso pisze:
ndz maja 05, 2019 7:01 pm
Ten soft od Ciebie jest do wgrania tylko na wemos czy na inne urzadzenia sie też da? Jak to wyglada jak bym chciał korzystac tylko z czujnika głębokości?
Przecież nad rysunkami masz napisane.
A jak nie chcesz pomiaru wifi wyłączasz w CLOUD.
Jak nie chcesz aktualizacji to nie korzystasz.
elmaya
Posty: 655
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz maja 05, 2019 8:26 pm

działa na wszystkich esp8266 z 2 (16 Mbit) lub więcej "esp12f.nodemcu.etc ..."
mirizag
Posty: 73
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

pn maja 06, 2019 9:35 pm

Witam. Mam moduł nodemcu v3 i mam się stosować do pierwszego schematu czyli zastosować tylko opornik 180k
Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pn maja 06, 2019 9:58 pm

mirizag pisze:
pn maja 06, 2019 9:35 pm
Witam. Mam moduł nodemcu v3 i mam się stosować do pierwszego schematu czyli zastosować tylko opornik 180k
Tak. Bo dzielnik napięcia jest już zabudowany na płytce.
mirizag
Posty: 73
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

pt maja 10, 2019 2:45 pm

A co będzie lepsze rura czy tak jak jest w linku na poprzedniej stronie worek zatopiony podłączony do MPX
mirizag
Posty: 73
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

śr maja 15, 2019 8:16 pm

Witam. Podłączyłem sobie wszystko na stole i w konfiguracji ustawiłem Compensation ostawiłem 900, MPX Tipo 5050 bo taki też mam i w aplikacji pokazuje 55cm, w butelce jest 26,5cm wody czy mogę prosić o pomoc jak mam to ustawić.
elmaya
Posty: 655
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr maja 15, 2019 8:27 pm

mirizag pisze:
śr maja 15, 2019 8:16 pm
Witam. Podłączyłem sobie wszystko na stole i w konfiguracji ustawiłem Compensation ostawiłem 900, MPX Tipo 5050 bo taki też mam i w aplikacji pokazuje 55cm, w butelce jest 26,5cm wody czy mogę prosić o pomoc jak mam to ustawić.
czujnik podłączony w A0 lub ADC?
musi to być A0.
mirizag
Posty: 73
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

śr maja 15, 2019 8:36 pm

Czujnik podłączony jest pod A0 i mam to zrobione na nodemcu v3.
elmaya
Posty: 655
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr maja 15, 2019 8:45 pm

Co widzisz w terminalu, kiedy zaczynasz?

Kod: Zaznacz cały

Mpx Tipo: 100.00
Mpx Compensation: 720
Read MPX zero offset: 27
CONNECTING WIFI
mirizag
Posty: 73
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

śr maja 15, 2019 8:49 pm

A jakim terminalem mam się połączyć ?
ODPOWIEDZ