Czujnik głębokości dla cieczy z czujnikiem różnicy ciśnień

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
elmaya
Posty: 976
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn paź 05, 2020 11:01 am

check your power supply
jaku2k
Posty: 57
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm

wt paź 06, 2020 8:26 am

Voltage is OK, (~3.28V on ESP), after powering up, diode flashes and WiFi shows up for few seconds. Pressing buttons doesn't change anything. I can share how does it look in my phone.
Załączniki
Sign below SUPLAMPX means "No access to the internet"
Sign below SUPLAMPX means "No access to the internet"
Screenshot_20201005-214249.png (121.25 KiB) Przejrzano 198 razy
elmaya
Posty: 976
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt paź 06, 2020 8:33 am

Please try another power supply, in most of these cases the cause is the power supply.
jaku2k
Posty: 57
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm

wt paź 06, 2020 9:40 am

Ok, should I also change voltage regulator?
elmaya
Posty: 976
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt paź 06, 2020 9:53 am

jaku2k pisze:
wt paź 06, 2020 9:40 am
Ok, should I also change voltage regulator?
only the power supply
jaku2k
Posty: 57
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm

sob paź 10, 2020 8:55 pm

@elmaya it works!!! Thank you for help. I'll post photos of the project tomorrow (if it doesn't rain).

[EDIT]

Zdjęcia wykonanego projektu | Photos of the finished project
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2020 4:23 pm przez jaku2k, łącznie zmieniany 5 razy.
jaku2k
Posty: 57
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm

sob paź 10, 2020 8:58 pm

SzymaneK pisze:
pn sie 31, 2020 7:29 am
Witam
Zastanawiam się nad zmontowaniem czegoś takiego do zbiornika na deszczówkę.
Jak wygląda wskazanie poziomu w aplikacji klienckiej?

Pozdrawiam
Witam,
w aplikacji wygląda następująco:

Pozdrawiam
Załączniki
czujnik_odległości (2).png
czujnik_odległości (2).png (22.18 KiB) Przejrzano 133 razy
jaku2k
Posty: 57
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm

ndz paź 11, 2020 4:22 pm

rek.fm pisze:
pt kwie 10, 2020 11:07 am
zastanawiam się czy jest jakaś funkcja którą można by przeliczyć wysokość słupa wody. Compensation wróciłem na 750 i spisuje co jakiś czas na kartce:
l.p. ; ciśnienie atm ; wskazania głębokości supli; temperatura; rzeczywista ilość wody
1 ; 991 ; 0,37m ; 14 ; 1,50m
2 ; 991 ; 0,34m ; 15 ; 1,38m



Nie wiem czy jest dalej w to brnąć czy szukać innego sposobu na pomiar wody w studni.
Też miałem ten problem. Prawdopodobnie układ nie jest szczelny. Sugeruję łączyć rurki klejem (ja użyłem rurki PCV; nakrętkę zgrzałem razem z nią).

I had this issue too. Seal the pipes.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”