Ican i sterowanie bramą segmentową

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
mafialoso
Posty: 29
Rejestracja: pn lip 03, 2017 7:44 pm

ndz maja 05, 2019 7:51 pm

Witam wszystkich. Posiadam urzadzenie Ican ktore mam podlaczone do bramy segmentowej. Otwiera i zamyka bramę bez problemu i do tego pokazuje czy bramajest otwarta lub zamknieta ale niestety ten odczyn nie jest dokladnie taki dokladny. A mianowicie pokazuje (zależy od ustawienia czujnika) czy brama jest napewno zamknieta lub napewno otwarta. Ja mam akurat czujnik u samej gory bramy i dlatego wiem ze napewno brama jest otwarta a z zamknięciem to juz nie jest tak oczywiste ponieważ jest tylko jeden czujnik. Ican można również ustawic jako otwieranie bramy wjazdowej. I w tej opcji jiz istnieje możliwość podłączenia posredniego czujnika otwarcia. I tak pomyslalem czy mozna bylo by dodac opcje podlaczenia drugiego czujnika w opcji bramy garażowej i ustawienia go jako czujnik koncowy? Czyli np zamknięty? Bardzo by to pomoglo wszystkim tym którzy mają brame segmentową. Kazdy by wiedzial kiedy brama jest napewno otwarta lub zamknięta. Niestety nie wiem jaki w tym Ican jest soft wgrany.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 8:15 pm

Bramy garażowe nie obsługują czujnika pośredniego. Musisz tak zamontować czujnik aby się rozwierał jak tylko brama się „oderwie od ziemi”
mafialoso
Posty: 29
Rejestracja: pn lip 03, 2017 7:44 pm

ndz maja 05, 2019 8:48 pm

Wiem że nie obsługują. Pomyslalem że jesli dało sie zrobić posredni czujnik przy bramie wjazdowej to i moze dało by sie go dopisać do bramy garażowej tylko zeby to nie był czujnik posredni tylko np czujnik końcowy. A jesli ustawie kontrakton na samym dole to bede wiedzial kiedy brama sie zamkniedo końca ale nie będę wiedział kiedy sie otworzy całkiem.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 9:23 pm

Najwcześniej w v2.4
mafialoso
Posty: 29
Rejestracja: pn lip 03, 2017 7:44 pm

pn maja 06, 2019 5:01 am

To kesli by sie dalo w wersji 2.4 tska zmiane wprowadzić to było by super. A moze wiesz jaki soft jest w tym ican?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 06, 2019 6:22 am

Miałem na myśli wersję clouda i aplikacje. Po stronie firmware-u nic się nie zmieni ponieważ nie ma takiej potrzeby.
ODPOWIEDZ