Czujnik odległości i sygnalizator świetlny

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Mon May 27, 2019 8:34 am

Można i tak. Dobry pomysł.
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon May 27, 2019 12:39 pm

W zał program, ale nie testowałem, więc jak coś to pisz.
Na GPIO2 masz 2 termometry z czego jeden wskazuje moc WIFI a drugi to DS18B20
GPIO12 - Trig
GPIO13 - Echo
GPIO14 - Przekaźnik działający z czujnikiem odległości ustawiony na 15cm
GPIO5 - Przekaźnik
GPIO4 - Sensor NO
Attachments
Czujnik_odleglosci_autaWgarazu_ESP.7z
(229.85 KiB) Downloaded 46 times
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Tue May 28, 2019 8:12 am

Dzięki wielkie za zrobienie softu.
Ja czekam jeszcze na przesyłkę od majfrendów, także muszę zaczekać z testami.
Dam znać jak już bedzie wszystko poskładane.
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Thu Jun 06, 2019 8:12 am

Mam już zestaw, wgrałem soft ale nie mogę dodać modułu do CLOUDa.

Co wpisać w wifi managerze w polach:

/xxxx update path
update username
update password

?
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Thu Jun 06, 2019 8:31 am

Ścieżkę do update czyli np /supla
No i login i hasło do tego update jakie chcesz.
Patryk
Posts: 356
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Jun 06, 2019 8:35 am

pilcu wrote:
Thu Jun 06, 2019 8:12 am
Mam już zestaw, wgrałem soft ale nie mogę dodać modułu do CLOUDa.

Co wpisać w wifi managerze w polach:

/xxxx update path
update username
update password

?
viewtopic.php?p=40186#p40186
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Thu Jun 06, 2019 11:04 am

Wpisałem wszystkie dane, moduł zapisał ustawienia i połączył się z routerem.
Problem w tym, że CLOUD nie widzi modułu. Co poradzicie?
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Thu Jun 06, 2019 11:14 am

Dziala na 100%. Zresetuj moduł czy coś. Na cloudzie rozumiem, że włączyłem rejestrację urządzeń? Może masz gdzieś kropkę, spacje w nr serwera albo w lokalizacji czy haśle?
User avatar
slawek
Posts: 2199
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Thu Jun 06, 2019 7:06 pm

pilcu wrote:
Thu Jun 06, 2019 11:04 am
Wpisałem wszystkie dane, moduł zapisał ustawienia i połączył się z routerem.
Problem w tym, że CLOUD nie widzi modułu. Co poradzicie?
Wejdź jeszcze raz w tryb AP i zobacz co masz w Last State
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pilcu
Posts: 129
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Fri Jun 07, 2019 6:19 am

Wszystkie parametry sprawdziłem dokładnie, wpisane jej poprawnie.
Moduł bez problemu łączy się z routerem, rejestracja włączona na CLOUD ale nie pojawia się moduł na liście.
W last state jest Conected to "moja sieć" z IP..., także chyba dobrze.
Post Reply