Prostota prostota i jeszcze raz prostota

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1125
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob gru 14, 2019 12:44 pm

makrz pisze:
sob gru 14, 2019 12:05 pm
Co działa Robercie? jasniej poproszę.
Zwijanie lokalizacji. Nie ważne, czy pierwszy element z danej lokalizacji jest widoczny w całości, w połowie lub tylko widoczna jest sama belka lokalizacji. Zwijanie i rozwijanie lokalizacji działa w każdym możliwym momencie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

sob gru 14, 2019 1:09 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob gru 14, 2019 12:44 pm
makrz pisze:
sob gru 14, 2019 12:05 pm
Co działa Robercie? jasniej poproszę.
Zwijanie lokalizacji. Nie ważne, czy pierwszy element z danej lokalizacji jest widoczny w całości, w połowie lub tylko widoczna jest sama belka lokalizacji. Zwijanie i rozwijanie lokalizacji działa w każdym możliwym momencie.
Chodzi o takie coś jak na filmie. Białe kółka to kliknięcia.
Film
andrew01
Posty: 98
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

sob gru 14, 2019 1:14 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob gru 14, 2019 12:44 pm
makrz pisze:
sob gru 14, 2019 12:05 pm
Co działa Robercie? jasniej poproszę.
Zwijanie lokalizacji. Nie ważne, czy pierwszy element z danej lokalizacji jest widoczny w całości, w połowie lub tylko widoczna jest sama belka lokalizacji. Zwijanie i rozwijanie lokalizacji działa w każdym możliwym momencie.
Android 8.0, na zdjęciu gdzie element moc kotła jest cały widoczny to zwijanie działa. Na drugim moc kotła jest w połowie schowany i już kliknięcie w belkę nie działa.


Obrazek
Załączniki
Nie działa zwijanie
Nie działa zwijanie
Screenshot_20191214-092806_SUPLA.jpg (174.05 KiB) Przejrzano 540 razy
Działa zwijanie
Działa zwijanie
Screenshot_20191214-092748_SUPLA.jpg (166.75 KiB) Przejrzano 540 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 14, 2019 8:01 pm

andrew01 pisze:
sob gru 14, 2019 1:14 pm
Robert Błaszczak pisze:
sob gru 14, 2019 12:44 pm
makrz pisze:
sob gru 14, 2019 12:05 pm
Co działa Robercie? jasniej poproszę.
Zwijanie lokalizacji. Nie ważne, czy pierwszy element z danej lokalizacji jest widoczny w całości, w połowie lub tylko widoczna jest sama belka lokalizacji. Zwijanie i rozwijanie lokalizacji działa w każdym możliwym momencie.
Android 8.0, na zdjęciu gdzie element moc kotła jest cały widoczny to zwijanie działa. Na drugim moc kotła jest w połowie schowany i już kliknięcie w belkę nie działa.


Obrazek
Ja pitolę! Czy Wy nie macie się czego czepiać? O takie pierdoły się czepiać.
Idę się napić.
Wy też idźcie 😁
andrew01
Posty: 98
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

sob gru 14, 2019 8:18 pm

Wyluzuj troszkę 🙂 nie czepiam się, tylko zgłaszam niewielką niedogodność, która raczej nie jest zrobiona specjalnie.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob gru 14, 2019 8:25 pm

andrew01 pisze:
sob gru 14, 2019 8:18 pm
Wyluzuj troszkę 🙂 nie czepiam się, tylko zgłaszam niewielką niedogodność, która raczej nie jest zrobiona specjalnie.
Ale przecież się nie czepiam. Nawet o niej nie wiedziałem pomimo iż mam z 30 sprzętów na liście a i też czasem ja zawijam.
andrew01
Posty: 98
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

sob gru 14, 2019 8:36 pm

Tak to już jest, że każdy ma swoje sposoby na używanie aplikacji, ja mam 4 lokacje zwinięte i rozwijam tę, która mnie w danym momencie interesuje aby wszystkiego nie przewijać i dlatego to zauważyłem bo często zwijam lokalizacje.

Tak jeszcze słowo w temacie głównym tego wątku, zaproponowana rewolucja może i by u pewnej części znalazła zastosowanie ale na pewno innym nie przypadnie do gustu. Czyli najlepiej jak by były opcje wyboru, może skórki, może w ogóle konfigurator ułożenia elementów, kilka opcji na przełączniki (wysuwane, czy widoczne cały czas) ale...... no właśnie tym ale jest czas potrzebny na wszelkiego rodzaju zmiany w oprogramowaniu, późniejszym testowaniu, dopasowywaniu innych składników itp. itd. Może gdyby w projekcie były dziesiątki zaangażowanych programistów to by może w tą stronę to szło, ale przy garstce osób, które jeśli nie w całości to w przeważającej części działają w ramach czasu na hobby to i tak należy się ogromny szacun i uznanie za cały projekt!
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

sob gru 14, 2019 8:45 pm

Ja też bym się wypowiedział ale chyba za bardzo już się już napiłem :D OT
kerad
Posty: 25
Rejestracja: śr sty 22, 2020 10:55 am

śr maja 13, 2020 4:55 pm

andrew01 pisze:
sob gru 14, 2019 1:14 pm
Obrazek
Jak podpisujecie urządzenia żeby w aplikacji się wyświetlały nazwy, jak na obrazku powyżej "temperatury"? W cloud dodałem w miejscu komentarz nazwę urządzenia, przykładowo "brama wjazdowa 1" a w aplikacji widzę tak jak w oryginale tylko "Brama".
Dzięki za naprowadzenie
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1125
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr maja 13, 2020 4:57 pm

Musisz wypełnić pole podpis dla kanału, a nie komentarz dla urządzenia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”