Czujnik alarmu o włamaniu

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz sty 26, 2020 4:16 pm

Już mam 😁. Patrzyłem na inny 😁
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 26, 2020 4:18 pm

Pamiętaj, że musisz połączyć się ze swoim botem (tym, który stworzyłeś za pomocą “Bot Father”) i zacząć.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz sty 26, 2020 4:31 pm

Tak zrobiłem i uzyskałem chat_id . Wpisałem go do wemos i zapisałem. Czy w cloud coś ustawiam do tego modułu ? np. włącznik światła ?
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 26, 2020 4:34 pm

tak, włącznik światła lub wyłącznik zasilania
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 26, 2020 6:22 pm

Działa również z czujnikiem drzwi lub okna

Reed-ESP8266_bb.png
Reed-ESP8266_bb.png (73.75 KiB) Przejrzano 128 razy
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz sty 26, 2020 6:35 pm

Nadal u mnie nie działa . Po zaprogramowaniu i wpisaniu parametrów wemos łączy się z cloud jednak nie działa telegram i nie widzę żeby jakaś zmiana była po wykryciu ruchu. Po odłączeniu wemos od napięcia i ponowne podłączenie z cloud już się nie łączy . Nawet jak zrobię nową konfigurację to i tak sie nie połączy .Dopiero po ponownym wgraniu programu widać go w cloud i dalej dzieje się tak jak opisałem . Sprawdzałem na kilku nowych wemosach więc wykluczam że któryś jest uszkodzony. Jeszcze mam takie pytanie , po ustawieniu w cloud np. włącznik oświetlenia to w telefonie ma być ustawiony jako włączone żeby układ działa na wykrywanie ruchu ? Co prawda robiłem przy włączonym przełączniku i wyłączonym tez i żadnej rekacji.
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 26, 2020 6:44 pm

byniom pisze:
ndz sty 26, 2020 6:35 pm
Nadal u mnie nie działa . Po zaprogramowaniu i wpisaniu parametrów wemos łączy się z cloud jednak nie działa telegram i nie widzę żeby jakaś zmiana była po wykryciu ruchu. Po odłączeniu wemos od napięcia i ponowne podłączenie z cloud już się nie łączy . Nawet jak zrobię nową konfigurację to i tak sie nie połączy .Dopiero po ponownym wgraniu programu widać go w cloud i dalej dzieje się tak jak opisałem . Sprawdzałem na kilku nowych wemosach więc wykluczam że któryś jest uszkodzony. Jeszcze mam takie pytanie , po ustawieniu w cloud np. włącznik oświetlenia to w telefonie ma być ustawiony jako włączone żeby układ działa na wykrywanie ruchu ? Co prawda robiłem przy włączonym przełączniku i wyłączonym tez i żadnej rekacji.
Przyjrzyj się uważnie konfiguracji Flash Tool i przesyłaniu plików !
Robisz coś złego!!!!
plik musi mieć postać „pir_telegram_DOUT_16Mbit.bin”

aby wysłać, musi być włączone
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz sty 26, 2020 6:55 pm

Zadziałało juz :) , jedyne co zrobiłem to użyłem nowszej wersji flashtool do fragnia programu . Nie sprawdzałem jeszcze czy po odłączeniu zasilania będzie działał ponownie ale alarm w telefonie działa :) elmaya jesteś wielki :) Dziękuję bardzo wam za pomoc i cierpliwość . :)
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 26, 2020 7:29 pm

Nawet jeśli to był skomplikowany poród, cieszę się, że jest w porządku. :lol:
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 426
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz sty 26, 2020 7:32 pm

Nadal jest problem z odłączeniem wemosa , jeżeli go odłączę i ponownie podłączę to w cloud jest cały czas nie połączony i trzeba znowu go programować od podstaw :(
ODPOWIEDZ