Supla Pushover Mini Alarm

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
elmaya
Posty: 973
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr sty 29, 2020 2:49 pm

Supla Pushover Mini Alarm
Składa się z czujnika ruchu Pir, który jest aktywowany / dezaktywowany z aplikacji Supla,
Jeśli czujnik jest aktywowany i wykrywa ruch, wysyła komunikat zdefiniowany w WiFiconfig do usługi Pushover.
Connections:
Gpio 0 - D3 WiFiconfig
Gpio 2 - D4 Led
Gpio12 - D6 Pir Sensor
HC-SR501.png
HC-SR501.png (85.85 KiB) Przejrzano 2008 razy
Reed-ESP8266_bb.png
Reed-ESP8266_bb.png (73.75 KiB) Przejrzano 2008 razy
Aby wprowadzić lub zmienić ustawienia:
Aby przejść do trybu konfiguracji Wi-Fi, naciśnij i przytrzymaj przycisk przez co najmniej 5 sekund.
W trybie konfiguracji Wi-Fi urządzenie przechodzi w tryb punktu dostępu Wi-Fi i włącza się dioda LED stanu.
- Zaloguj się na https://cloud.supla.org (rejestracja jest bezpłatna) i Aktywuj rejestrację dla nowego urządzenia.
- Połącz się z Wi-Fi o nazwie „Supla_Pir_Push” z dowolnego urządzenia z siecią bezprzewodową i przeglądarką internetową.
- Otwórz stronę: http://192.168.4.1
- Stuknij Skonfiguruj WiFi.

Obrazek

- Na stronie konfiguracji
- Wybierz sieć Wi-Fi u góry, naciskając odpowiednią, a następnie wprowadź hasło.
- wprowadź dane do:
suplaServer (svrX.supla.org),
E-mail (e-mail rejestracyjny w supla),
Nazwa urządzenia Supla (nazwa, pod którą będzie widoczna w chmurze),
App Token (Pushover Api Token)
User Token (token użytkownika Pushover)
Komunikat alarmowy (piszemy tekst wiadomości)
select Sound (dźwięk powiadomienia pushover)
- Aby zakończyć, kliknij Save, aby zapisać dane konfiguracji.


Firmware update through the OTA web browser - http: // XX: 81 / update
xx = Device IP. For example http://192.168.1.22:81/update
User: admin
Password: pass

pir_Pushover_DOUT_16Mbit.rar
(682.99 KiB) Pobrany 114 razy
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 448
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

śr sty 29, 2020 3:03 pm

Trzeba się zarejestrować lub zainstalować jakąś aplikację tak jak robiłeś wcześniej z tlegram ?
elmaya
Posty: 973
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr sty 29, 2020 3:27 pm

Musisz się zarejestrować w Pushover.

https://pushover.net/login

Będziesz miał 7 dni bezpłatnej wersji próbnej.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 448
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

śr sty 29, 2020 3:50 pm

Dzięki za informację :) Fajnie by było zrobić taki moduł do powiadamiania ale dołozyć np. D_link x 2 Wtedy każde zdażenie możemy monitorować w telefonie :)
Jarson78
Posty: 74
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

ndz lut 09, 2020 3:03 pm

Panowie jak to wgrać, jakie ustawienia?
Bo próbuję już kolejny raz i niby się wszystko wgrywa ale nie chce mi się połączyć z siecią, cloud go nie wykrywa.
Który to jest w pushover APP TOKEN i USER TOKEN????
Z góry wielkie dzięki i proszę o wyrozumiałość.
elmaya
Posty: 973
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz lut 09, 2020 4:17 pm

Jarson78 pisze:
ndz lut 09, 2020 3:03 pm
Panowie jak to wgrać, jakie ustawienia?
Bo próbuję już kolejny raz i niby się wszystko wgrywa ale nie chce mi się połączyć z siecią, cloud go nie wykrywa.
Który to jest w pushover APP TOKEN i USER TOKEN????
Z góry wielkie dzięki i proszę o wyrozumiałość.
nie widziałeś tego w pliku do pobrania ?

FlashTool16_LI.jpg
FlashTool16_LI.jpg (283.99 KiB) Przejrzano 1786 razy
Jarson78
Posty: 74
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

ndz lut 09, 2020 8:15 pm

Nie przeglądałem wszystkich plików.
Wgrane według opisu, dioda na wemosie nie świeci a w SUPLA CLOUD nie widać urządzenia.
Co może być nie tak??
elmaya
Posty: 973
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz lut 09, 2020 8:36 pm

wyczyść przed załadowaniem


flashtool16Mbit_LI.jpg
flashtool16Mbit_LI.jpg (220.92 KiB) Przejrzano 1743 razy
Jarson78
Posty: 74
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

ndz lut 09, 2020 8:44 pm

Nic to nie dało.
A może mieć na to wpływ że wpisuje błędny App Token lub User Token, bo nie do końca wiem czy wpisuje prawidłowo???
Jarson78
Posty: 74
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

ndz lut 09, 2020 9:23 pm

Coś ruszyło, tzn oba urządzenia bo zrobiłem z kontaktronem i z czujką są widoczne w Supla.
Natomiast przy urządzaniu z kontaktronem po wybraniu furtki nie widać czujnika (kontaktronu)?????
W przypadku urządzenia z czujką wybieram włącznik zasilania, uruchamiam i też nic, cisza?????
Odnośnie aplikacji pushover, mam ją zainstalowaną i powiedzcie mi w którym miejscu jest App Token a w Którym User Token??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”