Supla Pushover x4 cd

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt lut 18, 2020 9:22 am

Gucio2607 pisał do mnie, że wszystko jest ok. Soft wgrywałem wielokrotnie do różnych egz. wemosa mini i to w postaci bina i kompilując w arduino. Nie wiem jak Tobie pomóc. Może spróbuj najpierw wcześniejszą wersję bez linków bezpośrednich (jest w wątku wyżej). Ostateczna wersja u mnie jest uruchomiona od 3 dni i działa naprawdę stabilnie i bezbłędnie.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt lut 18, 2020 10:31 am

I wgrywajcie tak jak na fotce - faktycznie nie ma wtedy problemów z rejestracją w cloudzie.
zapis_32Mbit.jpg
zapis_32Mbit.jpg (94.14 KiB) Przejrzano 1086 razy
elmaya
Posty: 1032
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt lut 18, 2020 10:50 am

piomar2 pisze:
wt lut 18, 2020 10:31 am
I wgrywajcie tak jak na fotce - faktycznie nie ma wtedy problemów z rejestracją w cloudzie.
zapis_32Mbit.jpg
sorry but that is not correct.
checking the file:viewtopic.php?p=62524#p62524
is compiled as DIO. 32Mbit.
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

wt lut 18, 2020 12:22 pm

But it works for me
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 913
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt lut 18, 2020 7:50 pm

Czy soft działa tylko z kontraktonami czy czujką pir też powinien zadziałać?? Podpinam czujkę pod 5V, GND i D2 i nie wyzwala alarmu, cała reszta działa prawidłowo.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt lut 18, 2020 9:59 pm

A jaki sygnał daje ta czujka po zadziałaniu? Piszesz, że podłączasz ją do 5V. Wemos pracuje z logiką 3v3 a jeżeli czujka daje 5V to mogłeś zjarać D2 (trzeba zastosować dzielnik albo konwerter poziomów). Poza tym D2 wyzwalane jest poziomem niskim a czujka chyba po zadziałaniu daje poziom wysoki (dawno nie używałem). Jutro zobaczę.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 913
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt lut 18, 2020 10:21 pm

piomar2 pisze:
wt lut 18, 2020 9:59 pm
A jaki sygnał daje ta czujka po zadziałaniu? Piszesz, że podłączasz ją do 5V. Wemos pracuje z logiką 3v3 a jeżeli czujka daje 5V to mogłeś zjarać D2 (trzeba zastosować dzielnik albo konwerter poziomów). Poza tym D2 wyzwalane jest poziomem niskim a czujka chyba po zadziałaniu daje poziom wysoki (dawno nie używałem). Jutro zobaczę.
Podłączalem pod 5v sugerując się tym https://en-forum.supla.org/viewtopic. ... 0&t=6023 myślałem że to ten sam soft tylko rozbudowany 😁
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

śr lut 19, 2020 9:09 am

Można podłączyć pod 5V - na wyjściu sygnałowym napięcie nie przekracza 3V3. U siebie sprawdziłem na 2 sztukach.
Podłącz tak jak na rys. U mnie działa poprawnie.
Pushover_3.png
Pushover_3.png (111.97 KiB) Przejrzano 975 razy
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 913
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lut 19, 2020 9:40 am

piomar2 pisze:
śr lut 19, 2020 9:09 am
Można podłączyć pod 5V - na wyjściu sygnałowym napięcie nie przekracza 3V3. U siebie sprawdziłem na 2 sztukach.
Podłącz tak jak na rys. U mnie działa poprawnie.

Pushover_3.png
Prościej nie da się tego podłączyć, potrzebuję właściwie tylko jednej czujki pir, bez kontraktonów i co to jest te NPN??
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1469
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 9:52 am

Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”