Supla Pushover x4 cd

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

ndz lut 16, 2020 9:32 pm

Powodzenia.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

ndz lut 16, 2020 9:36 pm

Tylko pamiętajcie aby linki wpisywać w takim formacie: /direct/xx/xxxxxxxxx/xxxx
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

ndz lut 16, 2020 10:27 pm

Szalony..
Udało się wgrać ale musiałem zmień parametry
IMG_20200216_221818.jpg
IMG_20200216_221818.jpg (5.19 MiB) Przejrzano 1191 razy
Wiem, że to nie koncert życzeń ale fajne by było żeby zamiast nazwy dzwonka w powiadomieniu można było ustalić własną nazwę żeby wiedzieć z którego czujnika przyszło powiadomienie 😉
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

ndz lut 16, 2020 10:40 pm

Macie źródła:

Kod: Zaznacz cały

 //--------------1--------------------
  if (digitalRead(4)==HIGH){
    a1=0;
  }
  if (digitalRead(4)==LOW && a1==0){  
    b=1;
  Pushover po = Pushover(update_password,update_username); 
  po.setDevice("Device");
  po.setMessage("ALARM alien");
  po.setSound("alien");
  po.send();
    a1=1;
     }
w linijce: po.setMessage("ALARM alien"); w cudzysłowiu można umieścić dowolny komunikat, skompilować, wgrać i gotowe.
I tak można obsłużyć 4 kanały.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pn lut 17, 2020 9:58 am

Jak będziesz miał problem to daj komunikaty (na którym pinie i jaki) to skompiluje do bina dla Ciebie
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pn lut 17, 2020 10:22 am

Wysłałem PW
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Zibi
Posty: 295
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

pn lut 17, 2020 12:43 pm

Mam ten sam problem co Gucio2607 na tych parametrach nie wyświetla się w Cloud nic. Wgrywam na 32Mbit to się pokazuje, ale czy tak ma być? Dalej mi nic nie działa. Czy w tym sofcie też wystarczy dać impuls na np wejście d2 wemosa żeby włączyć dane urządzenie z Direct link ? Można prosić jakiś schemat?
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pn lut 17, 2020 2:28 pm

Schematy i opis jest w tym wątku tylko wcześniej! Trudno mi ocenić sytuację: co się pokazuje w cloudzie?
Ma być 5 urządzeń. Pierwsze 4 ustawiamy jako "otwieranie furtki" na 0,5 sek. Ostatnie piąte urządzenie ustawiamy jako "Włącznik światła" . Powiadamianie uaktywnia włączenie tego 5 urządzenia z clouda lub impuls do masy na D5.
D2, D1, D6 i D7 (zwarcie do masy) uruchamia powiadamianie . Dezaktywacja powiadomień następuje po powtórnym podaniu masy na D5 lub wyłączenie piątego urządzenia z clouda. Linki bezpośrednie są uruchamiane wraz z powiadomieniem na danym kanale.
Ostatnio zmieniony pn lut 17, 2020 3:18 pm przez piomar2, łącznie zmieniany 2 razy.
piomar2
Posty: 368
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pn lut 17, 2020 2:29 pm

U mnie wgrywam na 8Mbit i 32Mbit. W obu przypadkach działa. Jak u Was 32Mbit to ok.
Zibi
Posty: 295
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

wt lut 18, 2020 9:10 am

piomar2 dziękuję za szczegółowy opis i pomoc. Cholercia nie mogę tego zrobić robię według opisu i nie działa to stabilnie, nawet są momenty ze wywala mi wemosa. Nie ma już pomysłu jak to ugryźć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”