SUPLA Pushover client

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1414
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw maja 28, 2020 4:33 pm

Łukasz (@Beku) wrócił z krótkiego wypoczynku i zaraz widać efekty :lol:
Dzięki za nowe funkcjonalności...
Ostatnio zmieniony czw maja 28, 2020 4:41 pm przez Robert Błaszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 376
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw maja 28, 2020 4:35 pm

lukfud pisze:
czw maja 28, 2020 4:16 pm
[quote=Beku post_id=70157
Supla Pushover update!
- dodano obsługę dzwięków.
Dziękujemy :)
[/quote]

Przyłączam się:)

Edit
Dźwięki przetestowane, teraz awarii pompy w przepompowni na pewno nie przeoczę :)
BTW
Nie działają mi warunki dotyczące połączenia modułów "onconnetction" gdy wartość == 0. Nic się nie dzieje, może jakaś literówka?!
Przykład:

Kod: Zaznacz cały

- trigger: 'onconnection'
    condtition: '%channel_15XXX% == 0 || %channel_16XXX% == 0'
    message: 'Jedna z Malinek padła.'
e-talking............
Beku
Posty: 409
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

czw maja 28, 2020 7:14 pm

uchnast.michal pisze:
czw maja 28, 2020 4:35 pm
lukfud pisze:
czw maja 28, 2020 4:16 pm
[quote=Beku post_id=70157
Supla Pushover update!
- dodano obsługę dzwięków.
Dziękujemy :)
Przyłączam się:)

Edit
Dźwięki przetestowane, teraz awarii pompy w przepompowni na pewno nie przeoczę :)
BTW
Nie działają mi warunki dotyczące połączenia modułów "onconnetction" gdy wartość == 0. Nic się nie dzieje, może jakaś literówka?!
Przykład:

Kod: Zaznacz cały

- trigger: 'onconnection'
    condtition: '%channel_15XXX% == 0 || %channel_16XXX% == 0'
    message: 'Jedna z Malinek padła.'
[/quote]

No masz napisane condtition zamiast condition
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 376
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw maja 28, 2020 7:25 pm

Beku pisze:
czw maja 28, 2020 7:14 pm
No masz napisane condtition zamiast condition
:oops: dziękuję, patrzałem a nie widziałem:(
e-talking............
lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw maja 28, 2020 8:28 pm

Coś u mnie nie chce działać wybór dźwięku..

Kod: Zaznacz cały

  - trigger: 'onconnection'
    condition: '%channel_542% == 1'
    message: 'BME280 is ONLINE!'
    sound: 'bike'
Beku
Posty: 409
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

pt maja 29, 2020 4:29 am

lukfud pisze:
czw maja 28, 2020 8:28 pm
Coś u mnie nie chce działać wybór dźwięku..

Kod: Zaznacz cały

  - trigger: 'onconnection'
    condition: '%channel_542% == 1'
    message: 'BME280 is ONLINE!'
    sound: 'bike'
Dopisz jeszcze do tego warunku

Kod: Zaznacz cały

priority: 1

lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt maja 29, 2020 9:15 am

Beku pisze:
pt maja 29, 2020 4:29 am

Kod: Zaznacz cały

priority: 1
Dodałem, ale nic to nie zmieniło. Nadal jest domyślny dźwięk.

Kod: Zaznacz cały

notifications:
  - trigger: 'onconnection'
    condition: '%channel_542% == 0'
    message: 'BME280 went OFFLINE!'
    sound: 'bike'
    priority: 1
Beku
Posty: 409
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

pt maja 29, 2020 12:17 pm

lukfud pisze:
pt maja 29, 2020 9:15 am
Beku pisze:
pt maja 29, 2020 4:29 am

Kod: Zaznacz cały

priority: 1
Dodałem, ale nic to nie zmieniło. Nadal jest domyślny dźwięk.

Kod: Zaznacz cały

notifications:
  - trigger: 'onconnection'
    condition: '%channel_542% == 0'
    message: 'BME280 went OFFLINE!'
    sound: 'bike'
    priority: 1
Może nie zaktualizowałeś w ogóle tego ?
lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt maja 29, 2020 12:32 pm

Beku pisze:
pt maja 29, 2020 12:17 pm
Może nie zaktualizowałeś w ogóle tego ?
Zaktualizowałem, tak mi się wydaje przynajmniej ;)

Kod: Zaznacz cały

pi@raspi:~ $ supervisorctl stop supla-pushover
supla-pushover: stopped
pi@raspi:~ $ cd supla-pushover
pi@raspi:~/supla-pushover $ ./install.sh 
Getting the sources.
Building. Be patient.
OK!
SUPLA-PUSHOVER v1.0.0
pi@raspi:~/supla-pushover $ supervisorctl start supla-pushover
supla-pushover: started
pi@raspi:~/supla-pushover $ supervisorctl tail supla-pushover
all_received: 390
DEBUG[1590755170.868146] setting channels list for notification... %channel_542% == 0
DEBUG[1590755170.868285] setting notification for channel 542
DEBUG[1590755170.868308] setting channels list for notification...OK
DEBUG[1590755170.868336] adding notification connection to channels's 542 list
DEBUG[1590755170.868361] setting channels list for notification... %channel_803% == 0
DEBUG[1590755170.868400] setting notification for channel 803
DEBUG[1590755170.868614] setting channels list for notification...OK
DEBUG[1590755170.868641] adding notification to channels's 803 list
DEBUG[1590755170.868667] setting channels list for notification... %channel_803% == 1
DEBUG[1590755170.868711] setting notification for channel 803
DEBUG[1590755170.868729] setting channels list for notification...OK
DEBUG[1590755170.868752] adding notification to channels's 803 list
DEBUG[1590755170.868780] setting channels list for notification... %channel_805% == 1
DEBUG[1590755170.868817] setting notification for channel 805
DEBUG[1590755170.868835] setting channels list for notification...OK
DEBUG[1590755170.868859] adding notification to channels's 805 list
DEBUG[1590755175.980740] on_remote_call_received: 400
(...)
pi@raspi:~/supla-pushover $ supervisorctl tail supla-pushover
EBUG[1590755191.124224] executing command curl -d "token=xxx&user=yyy&title=SUPLA&message=BME280 went OFFLINE!" -H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" -X POST https://api.pushover.net/1/messages.json >  /dev/null 2>&1
DEBUG[1590755191.125537] on_remote_call_received: 381
DEBUG[1590755191.125998] on_remote_call_received: 390
DEBUG[1590755191.323134] on_remote_call_received: 400
(...)
DEBUG[1590755191.364297] on_remote_call_received: 400
DEBUG[1590755191.364332] pushing onchange notification on channel 542
DEBUG[1590755191.364363] check command echo "1 == 0" | bc
DEBUG[1590755191.374016] on_remote_call_received: 400
(...)
pi@raspi:~/supla-pushover $ supervisorctl tail supla-pushover
EBUG[1590755225.397152] executing command curl -d "token=xxx&user=yyy&title=SUPLA&message=BME280 went OFFLINE!" -H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" -X POST https://api.pushover.net/1/messages.json >  /dev/null 2>&1
DEBUG[1590755225.397845] on_remote_call_received: 361
DEBUG[1590755225.398399] on_remote_call_received: 381
DEBUG[1590755225.398949] on_remote_call_received: 390
DEBUG[1590755225.450955] on_remote_call_received: 400
(...)
DEBUG[1590755225.502631] pushing onchange notification on channel 542
DEBUG[1590755225.502684] check command echo "1 == 0" | bc
DEBUG[1590755226.41693] on_remote_call_received: 400
(...)
DEBUG[1590755228.468804] on_remote_call_received: 400
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1414
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 29, 2020 12:44 pm

Coś Ci się nie zaktualizował. Wersja 1.0.0 to mocno stara wersja.
daj najpierw

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get update
a następnie ponownie spróbuj zaktualizować.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”