Oszczędzanie poboru prądu przez wemosa mini

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

wt kwie 21, 2020 4:57 pm

wandre pisze:
wt kwie 21, 2020 4:47 pm
PioKar pisze:
wt kwie 21, 2020 4:39 pm
wandre pisze:
wt kwie 21, 2020 4:35 pm
Tego przełącznika nie ruszałem, jest na szaro i działa.
To ja wymiękam.
A jak wkleisz swój link w przeględarkę, to masz podgląd na temperarurę /napięcie?
Tak od początku miałem linki aktywne i pokazywały napięcie nadajnika.
Tylko cały czas w podglądzie na arduino dla bazy mam not conected.
W config bazy wpisywałem i nazwę svr i ip i ciągle baza się nie łączy.
Błąd jest pewnie banalny tylko że trzeba go zlokalizować.
wandre
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 04, 2020 8:49 pm

wt kwie 21, 2020 5:07 pm

PioKar pisze:
wt kwie 21, 2020 4:57 pm
wandre pisze:
wt kwie 21, 2020 4:47 pm
PioKar pisze:
wt kwie 21, 2020 4:39 pm

To ja wymiękam.
A jak wkleisz swój link w przeględarkę, to masz podgląd na temperarurę /napięcie?
Tak od początku miałem linki aktywne i pokazywały napięcie nadajnika.
Tylko cały czas w podglądzie na arduino dla bazy mam not conected.
W config bazy wpisywałem i nazwę svr i ip i ciągle baza się nie łączy.
Błąd jest pewnie banalny tylko że trzeba go zlokalizować.
Bazę masz na arduino czy innym wemosie ? Jeżeli na Wemosie to mogę tylko poradzić wyczyszczenie pamięci Bazy i wgranie jeszcze raz softu i od początku rejestracja w chmurze.
wandre
6x Sonoff Basic, 3x Sonoff Pow_R2, 1x ESP12, 3x Wemos d1 mini
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

wt kwie 21, 2020 5:16 pm

wandre pisze:
wt kwie 21, 2020 5:07 pm
PioKar pisze:
wt kwie 21, 2020 4:57 pm
wandre pisze:
wt kwie 21, 2020 4:47 pm


A jak wkleisz swój link w przeględarkę, to masz podgląd na temperarurę /napięcie?
Tak od początku miałem linki aktywne i pokazywały napięcie nadajnika.
Tylko cały czas w podglądzie na arduino dla bazy mam not conected.
W config bazy wpisywałem i nazwę svr i ip i ciągle baza się nie łączy.
Błąd jest pewnie banalny tylko że trzeba go zlokalizować.
Bazę masz na arduino czy innym wemosie ? Jeżeli na Wemosie to mogę tylko poradzić wyczyszczenie pamięci Bazy i wgranie jeszcze raz softu i od początku rejestracja w chmurze.
Tylko podglądam w arduino.
Wgrywałem na kilka różnych wemosów i nodemcu v2 i v3 i zawsze to samo.
No trudno walczę dalej.
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

śr maja 06, 2020 9:35 am

PioKar pisze:
wt kwie 21, 2020 5:16 pm
wandre pisze:
wt kwie 21, 2020 5:07 pm
PioKar pisze:
wt kwie 21, 2020 4:57 pm

Tak od początku miałem linki aktywne i pokazywały napięcie nadajnika.
Tylko cały czas w podglądzie na arduino dla bazy mam not conected.
W config bazy wpisywałem i nazwę svr i ip i ciągle baza się nie łączy.
Błąd jest pewnie banalny tylko że trzeba go zlokalizować.
Bazę masz na arduino czy innym wemosie ? Jeżeli na Wemosie to mogę tylko poradzić wyczyszczenie pamięci Bazy i wgranie jeszcze raz softu i od początku rejestracja w chmurze.
Tylko podglądam w arduino.
Wgrywałem na kilka różnych wemosów i nodemcu v2 i v3 i zawsze to samo.
No trudno walczę dalej.
Uff. Piszę do siebie ale jest okazja :)
Udało się ogarnąć obydwa wemosy.
Rozwiązanie zasugerował @piomar2 , dzięki.
Okazało się że u mnie problemem była własna chmura na malinie.
Wgrywałem i ustawiałem wszystko poprawnie ale BAZA nie czytała linku z Voltomierza.
Dziś wgrałem wszystko ponownie i wemosy zarejestrowałem na svr14 i wszystko ruszyło.
To jest tylko odczyt bez urządzeń wykonawczych więc chwilowy brak netu nie jest problemem.
Zestaw już zaliczył kilka cykli po 554 sekundy więc raczej wszystko jest ok.
A jako że wemosy jeszcze mam to może zrobię następny zestaw pod malinę i spróbuję zgadnąć czemu nie działa.
A może ktoś coś podpowie ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”