Wyświetlanie na wyświetlaczu TFT - 8 wartości DS-ów

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
wandre
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 04, 2020 8:49 pm

sob kwie 25, 2020 12:02 pm

piomar2 pisze:
sob kwie 25, 2020 11:30 am
Należy kopiować:
/direct/xxx/xxxxxxxxx/read
Dzięki. Teraz czyta. Pozdrawiam
wandre
6x Sonoff Basic, 3x Sonoff Pow_R2, 1x ESP12, 3x Wemos d1 mini
maniek
Posty: 15
Rejestracja: ndz paź 15, 2017 7:21 pm

śr kwie 29, 2020 12:01 pm

Witam
Uruchomiłem "prawie" ten projekt ale nie czyta temperatur. W konfiguracji wkleiłem link /direct/1146/YWiZhmTmE5GFY/read czy tak to ma być wklejone?
wandre
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 04, 2020 8:49 pm

śr kwie 29, 2020 12:19 pm

maniek pisze:
śr kwie 29, 2020 12:01 pm
Witam
Uruchomiłem "prawie" ten projekt ale nie czyta temperatur. W konfiguracji wkleiłem link /direct/1146/YWiZhmTmE5GFY/read czy tak to ma być wklejone?
Witam
Link do wklejenia wygląda prawidłowo, a wpisałeś w pierwszej linii serwer Supli?
wandre
6x Sonoff Basic, 3x Sonoff Pow_R2, 1x ESP12, 3x Wemos d1 mini
maniek
Posty: 15
Rejestracja: ndz paź 15, 2017 7:21 pm

śr kwie 29, 2020 12:35 pm

tak wpisałem, dzisiaj już nie mam czasu muszę jechac do pracy.
Pozdrawiam
Pawele
Posty: 108
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pn maja 11, 2020 7:36 pm

Jak tylko dziś otrzymałem wyświetlacz to wziąłem się za wgrywanie :D

Mam jednak problem.. Za 1 razem wszystko poszło elegancko - działało, nawet z DHT22 - odczyt był. Chciałem jednak zmienić kolejność i tutaj pojawił się problem.
Przejście w tryb konfiguracji - zmiana - zapis = brak zmian po resecie (stara konfiguracja). I tak kilka razy, wgrałem soft czyszczący Nodemcu i powtórzyłem wszystko od zera.

Konfiguracja (taka jak już finalnie chciałem) - po zapisaniu resetuje się wyświetlacz i nadal jest pusty - nic się nie zapisuje, ponowne wejście w tryb konfiguracji pokazuje nieuzupełnione pola.
wandre
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 04, 2020 8:49 pm

pn maja 11, 2020 7:58 pm

A czekasz na reset Wemosa po zapisie, czy resetujesz przyciskiem?. Ja czekam aż sam się zresetuje, około minuty.
wandre
6x Sonoff Basic, 3x Sonoff Pow_R2, 1x ESP12, 3x Wemos d1 mini
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pn maja 11, 2020 8:33 pm

@Wandre dobrze napisał. Oprócz tego trzeba powtórzyć wpis SSID i hasła wifi. Po uzupełnieniu dać zapis i poczekać aż komputer wróci sam do Twojego wifi.
Pawele
Posty: 108
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

wt maja 12, 2020 8:41 am

wandre pisze:
pn maja 11, 2020 7:58 pm
A czekasz na reset Wemosa po zapisie, czy resetujesz przyciskiem?. Ja czekam aż sam się zresetuje, około minuty.
Czekam. Podpinam GND do D1 do momentu aż zobaczę sieć wifi - wtedy odłączam D1 od GND
Ustawiam wszystko łącznie z wifi, klikam save. Po chwili resetuje się sam - nadal bez wprowadzonych danych..
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt maja 12, 2020 8:59 am

Nagraj od "0" jeszcze raz i zobacz
Pawele
Posty: 108
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

wt maja 12, 2020 9:41 am

piomar2 pisze:
wt maja 12, 2020 8:59 am
Nagraj od "0" jeszcze raz i zobacz
Wyczyściłem opcją "erase' i wgrałem ponownie - tak samo, nie zapisują się zmiany.
Może coś z moją płytką jest nie tak? Spróbuję wgrać na coś innego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”