Strona 2 z 2

Re: Listwa zasilająca 5 gniad

: wt wrz 01, 2020 7:03 am
autor: Robert Błaszczak
Można to rozwiązać softem. Główny przekaźnik musiałby być sporych rozmiarów (obciążenie prądowe).

Re: Listwa zasilająca 5 gniad

: wt wrz 01, 2020 10:07 am
autor: Goral64
Robert Błaszczak pisze:
wt wrz 01, 2020 7:03 am
Można to rozwiązać softem. Główny przekaźnik musiałby być sporych rozmiarów (obciążenie prądowe).
16A powinien wystarczyć. Więcej chyba nie ma sensu pchać w ten jeden przedłużacz. Ale fakt, soft spokojnie może załatwić tę sprawę.
Opis produktu

Listwa zasilająca RAINBOW PRO, z 5-oma gniazdami z bolcami uziemienia, z indywidualnymi włącznikami przy każdym gnieździe oraz z włącznikiem centralnym, a także z filtrem przeciwprzepięciowym.

Długość przewodu: 1.5 m.
Typ gniazda wyjściowego: Euro
Napięcie znamionowe: 250 V AC
Prąd znamionowy: 10 A/50 Hz
Maksymalny prąd impulsu: 6500 A
Maksymalny czas reakcji: 25 ns

Re: Listwa zasilająca 5 gniad

: wt wrz 01, 2020 10:15 am
autor: radzik_r
Goral64 pisze:
wt wrz 01, 2020 6:08 am
radzik_r pisze:
pn sie 31, 2020 8:06 pm

Plan zabawy jest następujący:
1. każde gniazdo sterowane osobno
2. wszystkie gniazda wyłączane głównym wyłącznikiem
3. i na koniec gdy gniazda wyłączone są głównym wyłącznikiem to nie ma możliwości włączenia pojedynczego gniazda
czyli tak jak oryginał, a dodatkowo sterowanie suplą
A czemu główne zasilanie nie jest sterowane zdalnie? Nie widzę dedykowanego przekaźnika...
główne sterowanie ma być sterowane też zdalnie,
sterowanie programowo, np gdy włącznikALL jest wyłączone to nie da się włączyć poszczególnych kanałów,
jednakże po przeanalizowaniu muszę wstawić albo przekaźnik (nie musi być na wysokie prądy) albo jakiś tranzystor do włączęnia podświetlenia w głównym włączniku by mieć sygnalizację włączenia
by to osiągnąć potrzebny jest soft który by realizował tą logikę, ale wstepnie przygotowany na kanałach wirtualnych już mam i działa prawidłowo.