Strona 3 z 5

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 9:13 am
autor: alsec
Napisz mi to troche prosciej. Nie za bardzo wiem o ktorym miejscu piszesz.

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 9:16 am
autor: klew
alsec pisze:
ndz lis 08, 2020 9:13 am
Napisz mi to troche prosciej. Nie za bardzo wiem o ktorym miejscu piszesz.

Kod: Zaznacz cały

  new Supla::PV::Fronius(IPAddress(192, 168, 0, 59), TWOJ_PORT);

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 10:20 am
autor: bigthomas
Musze to jeszcze zweryfikować, ale wydaje mi się że "current power" następnego dnia nie odświeża się po nocy.
Pozostaje 0 W, inne parametry są powyżej zera. Po restarcie esp8266 wartość pokazuje się już prawidłowa.
Druga sprawa... czy jest szansa aby dane były pokazywane jako "zwrócona" a nie "pobrana"?

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 10:23 am
autor: Fryga
@klew wysłałem na priv na tym forum.

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 10:28 am
autor: klew
Fryga pisze:
ndz lis 08, 2020 10:23 am
@klew wysłałem na priv na tym forum.
Niestety nie dostałem żadnej wiadomości

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 10:29 am
autor: klew
bigthomas pisze:
ndz lis 08, 2020 10:20 am
Musze to jeszcze zweryfikować, ale wydaje mi się że "current power" następnego dnia nie odświeża się po nocy.
Pozostaje 0 W, inne parametry są powyżej zera. Po restarcie esp8266 wartość pokazuje się już prawidłowa.
Druga sprawa... czy jest szansa aby dane były pokazywane jako "zwrócona" a nie "pobrana"?
Sprawdzę tą moc.
Odnośnie sposobu pokazywania, to dodam taką opcję.

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 3:28 pm
autor: alsec
Ok wszystko wgrywa sie do arduino mega ale w pozycji SuplaDevice.begin() zakladam ze musze ze strony supli podac swoje dane z zoltego pola supla-dev. Tylko co gdzie wpisuje

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 3:56 pm
autor: alsec
Czy w polu GUID mam wpisac identyfikator lokalizacji. W polu AUTHKEY haslo przypisane do identyfikatora lokalizacji.? Bo w momencie jak zmieniam napus AUTHKEY na haslo ze strony supli to program sie przestaje kompilowac wywala blad

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 3:58 pm
autor: klew
alsec pisze:
ndz lis 08, 2020 3:56 pm
Czy w polu GUID mam wpisac identyfikator lokalizacji. W polu AUTHKEY haslo przypisane do identyfikatora lokalizacji.? Bo w momencie jak zmieniam napus AUTHKEY na haslo ze strony supli to program sie przestaje kompilowac wywala blad
Trzeba wpisać to co jest opisane w komentarzach.
Guid i authkey mają być losowym ciągiem znaków, które możesz sobie wygenerować na stronie (link jest w komentarzach).
Lokalizacja i hasło, to stary sposób rejestracji, który już nie jest używany w tej bibliotece.

Re: Odczyt danych z falownika Fronius

: ndz lis 08, 2020 4:23 pm
autor: alsec
Ruszylo dopiero jak haslo wziolem w nawiasy. Z laptopa na stronie supli ( na moim koncie) widze licznik energii ale w telefonie go niemam. Zakladam ze to juz tylko problem w ustawieniach konta