Wyłączenie WI-FI
Przydałaby się funkcja w aplikacji wyłączenia działania przez WI-FI, żeby połączenie było realizowane tylko przez sieć komórkową nawet wtedy kiedy telefon jest podłączony do WI-FI tak jak jest to w podobnej aplikacji eWelik. W sytuacji kiedy wyjeżdżamy z domu ale jeszcze jesteśmy w zasięgu Wi-Fi uruchomimy aplikację a następnie wyjedziemy poza zasięg Wi-Fi wówczas trzeba ponownie uruchomić aplikację ponieważ sterowanie np. bramy nie działa.
Zawsze można wyłączyć wifi przed wyjściem z domu.Jan Ka pisze: ↑wt gru 01, 2020 11:05 amPrzydałaby się funkcja w aplikacji wyłączenia działania przez WI-FI, żeby połączenie było realizowane tylko przez sieć komórkową nawet wtedy kiedy telefon jest podłączony do WI-FI tak jak jest to w podobnej aplikacji eWelik. W sytuacji kiedy wyjeżdżamy z domu ale jeszcze jesteśmy w zasięgu Wi-Fi uruchomimy aplikację a następnie wyjedziemy poza zasięg Wi-Fi wówczas trzeba ponownie uruchomić aplikację ponieważ sterowanie np. bramy nie działa.
Generalnie o routingu decyduje OS. Można spróbować dodać do aplikacji reakcję na event o zmianie sieci aby się szybciej przeładowała ale nie wiem jak to będzie działać w praktyce. Można też spróbować wysyłać do systemu informację o preferowanym interfejsie ale też tego nie "ćwiczyliśmy".
[EDIT]
Mogę przygotować wersję, która podłączy się pod eventy systemu o jakości połączenia i reagując na nie spróbuję szybciej wymuszać restart połączenia. Musiałbyś to u siebie przetestować.
[EDIT]
Mogę przygotować wersję, która podłączy się pod eventy systemu o jakości połączenia i reagując na nie spróbuję szybciej wymuszać restart połączenia. Musiałbyś to u siebie przetestować.