v22.07

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 917
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Czy częstotliwość zapisu pomiaru temperatury jest co 10 minut? Chodzi o pomiary prezentowane na wykresie.
Skoki u mnie są rzędu 0,5 stopnia czyli między 26 a 26,5 a na wykresie linia ciągła na 26,3 :)
Czy też może to jakiś średni odczyt na wykresie jest?
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14531
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Zapis co 10 min.
martinok
Posty: 73
Rejestracja: sob gru 17, 2016 10:12 am
Lokalizacja: Poznań

Czym można wyzwalać SCENY. Bo u siebie znalazłem tylko harmonogramem ,linkiem bezpośrednim i wyzwalaczem akcji(przycisk)?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 4174
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

martinok pisze: pt sie 05, 2022 4:17 pm Czym można wyzwalać SCENY. Bo u siebie znalazłem tylko harmonogramem ,linkiem bezpośrednim i wyzwalaczem akcji(przycisk)?
Można też bezpośrednio odpalić scenę z poziomu Clouda.
Wkrótce będzie też można uruchamiać sceny z aplikacji na telefon
YoMan
Posty: 462
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

klew pisze: pt sie 05, 2022 4:22 pm
martinok pisze: pt sie 05, 2022 4:17 pm Czym można wyzwalać SCENY. Bo u siebie znalazłem tylko harmonogramem ,linkiem bezpośrednim i wyzwalaczem akcji(przycisk)?
Można też bezpośrednio odpalić scenę z poziomu Clouda.
Wkrótce będzie też można uruchamiać sceny z aplikacji na telefon
To będzie brakowało tylko wyzwalania warunkiem ;)
YoMan
Awatar użytkownika
Arghatell
Posty: 25
Rejestracja: czw cze 11, 2020 10:39 pm

YoMan pisze: pt sie 05, 2022 9:27 pm
To będzie brakowało tylko wyzwalania warunkiem ;)
Moje ustawienia w zasadzie 100% opierają się o warunki :/ Kiedyś miałem harmonogramy opierające się o czas ale po dołożeniu czujników zdecydowałem się na warunki (szczególnie jak w skryptach doszły eventy) to całość systemu stała się bardzo elastyczna i żyje własnym życiem, będąc mniej kolizyjną. Bardzo ważne są też dla mnie powiadomienia Pushover...no ale jak ktoś wspomniał, supla u mnie pracuje w warunkach podtrzymywania życia :D Generalnie, jeśli kiedyś cloud przejmie to co obecnie jest w skryptach to będę mógł zrezygnować ze skryptów. Obecnie to raczej niemożliwe.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 2040
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pzygmunt pisze: śr sie 03, 2022 7:37 pm Wybór lokalizacji będzie zmieniony. Teraz można w ogóle nie wybrać, a w rzeczywistości ma być to obowiązkowe.
Jak zaraz po wejciu w tworzenie sceny wybierzemy lokalizację to da się ją wybrać. Natomiast jak tylko pierwszy np wybierzemy kanał to lokalizacji już nie wybierzemy.
Im urządzenie jest prostsze tym dłużej i lepiej działa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”