Liftmaster LM60K-EE

dimaz
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

Witam,

Mam problem z podłączeniem SBW02 z Liftmaster LM60K-EE
Proszę o pomoc. Poniżej zdjęcia z silnika bramyObrazek
Z góry dziękuję.
Załączniki
20220811_203249.jpg
20220811_203249.jpg (2.33 MiB) Przejrzano 243 razy
20220811_202957.jpg
20220811_202957.jpg (2.61 MiB) Przejrzano 243 razy
martinok
Posty: 79
Rejestracja: sob gru 17, 2016 10:12 am
Lokalizacja: Poznań

A co masz podłączone tymi szarymi kabelkami?
Załączniki
brama.JPG
brama.JPG (62.98 KiB) Przejrzano 233 razy
dimaz
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

Przycisk na ścianie do otwierania bramy.
martinok
Posty: 79
Rejestracja: sob gru 17, 2016 10:12 am
Lokalizacja: Poznań

No to tam musisz podłączyć OUT1 lub OUT2 (równolegle).
dimaz
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

No spoko, ale nie wiem do czego podłączyć zasilanie:)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14815
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

W instrukcji nie znalazłem czy z tej płyty jest skąd wziąć zasilanie dla SBW. Wygląda, że na zaciskach nie ma.
Poszukaj czy jest tam dostęp gdzieś do transformatora lub do płytki z układem zasilania dla reszty. Jeśli tak to sprawdź multimetrem jakie jest na jego wyjściu napięcie.
Jeśli 12-24V to możesz inwazyjnie, na własną odpowiedzialność tam się podłączyć.
Inne rozwiązanie to zastosowanie dodatkowego zasilacza.

Sterowanie czyli 11 i 14 podłączasz równolegle pod te szare przewody co idą co czerwonego i białego zacisku.

Jako czujnik otwarcia zastosuj kontaktron np. Satel B3, który należy podłączyć pod A1 i IN1.
martinok
Posty: 79
Rejestracja: sob gru 17, 2016 10:12 am
Lokalizacja: Poznań

Tego Ci nie podpowiem ale chyba będziesz musiał dać osobny zasilacz.
dimaz
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

Zmierzyłem miernikiem, jest tam 26V. Teraz pytanie: czy
jest różnica gdzie podlącze (+) a gdzie (- ) czy jednak można losowo?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14815
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Jeśli to wyjście transformatora to masz tam prąd zmienny i wtedy obojętnie.
Jeśli jest to za jakimś układem prostowniczym to wtedy polaryzacja jest istotna.

Multimetr miałeś ustawiony na DC czy AC ?
dimaz
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

Dzięki za podpowiedzi, podłączyłem jednak do osobnego
Zasilacza i wszystko działa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”