Migracja z Blynka na Suplę

Antonio
Posty: 74
Rejestracja: sob gru 18, 2021 4:15 pm

@SOYER ciekawa sprawa z wykorzystaniem dfplayera.
Zdradzisz jak masz to zrobione?, arduino wyzwala mp3 zapisane na karce SD dfplayera ?
SOYER
Posty: 110
Rejestracja: śr sie 10, 2022 12:29 pm

Tak, dokładnie. Arduino steruje dfplayerem odtwarzając nagrane na kartę pliki audio. Wcześniej wykorzystałem to w prostszej formie w mojej centralce alarmowej:
https://youtu.be/i993R7_3GjA
Awatar użytkownika
klew
Posty: 4404
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

Supla nie ma jeszcze Kanału Pomiarowego Ogólnego przeznaczenia, ale jest w planach dodanie go. Na chwilę obecną ludzie używają kanału temperatury w tym celu (ikonę i podpis można zmienić, ale jednostki C nie da się wyłączyć). Najprościej podpiąć się pod klasę Supla::Sensor:: VirtualThermometer i przez nią wysyłać pomiary z gwiazdy śmierci
SOYER
Posty: 110
Rejestracja: śr sie 10, 2022 12:29 pm

Ok, będę próbował.
Dopytam jeszcze o o wykresy, da się zrobić by apka supli je rysowała na podstawie odczytów czujników. Przydaje sie bardzo przy pomiarach no. ciśnienia atmosferycznego.
Ciekaw jestem też powiadomień push up. Jak to implementujecie w praktyce. Bo widzę, że w gui generic są push upy.
jaku2k
Posty: 619
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

SOYER pisze: ndz sie 14, 2022 1:10 pm Ok, będę próbował.
Dopytam jeszcze o o wykresy, da się zrobić by apka supli je rysowała na podstawie odczytów czujników. Przydaje sie bardzo przy pomiarach no. ciśnienia atmosferycznego.
Ciekaw jestem też powiadomień push up. Jak to implementujecie w praktyce. Bo widzę, że w gui generic są push upy.
Zarówno w Cloudzie, jak i w aplikacji, jest dostęp do wykresów temperatury (zakładam, że zamierzasz wykorzystać kanał termometru).

W GUI Genericu powiadomienia są wysyłane za pośrednictwem serwisu Pushover. Podobny efekt możesz uzyskać w scripts.supla.io (w tym wypadku do zadziałania wymagane jest połączenie modułu z Cloudem/Skryptami).
Pozdrawiam
Jakub
SOYER
Posty: 110
Rejestracja: śr sie 10, 2022 12:29 pm

Będę później dopytywał co do tych powiadomień, bo mnie żona będzie ścigać o powiadomienie od pralki.
Co do wykresów to potrzebuję temperaturowe do pieca CO i ciśnienia i wilgotności zew. i wew.
jaku2k
Posty: 619
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

SOYER pisze: ndz sie 14, 2022 1:18 pm Będę później dopytywał co do tych powiadomień, bo mnie żona będzie ścigać o powiadomienie od pralki.
Co do wykresów to potrzebuję temperaturowe do pieca CO i ciśnienia i wilgotności zew. i wew.
Wykresy do tych kanałów są dostępne do podglądu w Cloudzie i w aplikacji (w aplikacji chyba nie ma jeszcze podglądu wykresów dla czujnika ciśnienia).
Pozdrawiam
Jakub
SOYER
Posty: 110
Rejestracja: śr sie 10, 2022 12:29 pm

Na wykresach można zmieniać zakres czasowy?
Załączniki
Screenshot_2022-08-14-15-38-43-282_cc.blynk.jpg
Screenshot_2022-08-14-15-38-43-282_cc.blynk.jpg (391.84 KiB) Przejrzano 116 razy
SOYER
Posty: 110
Rejestracja: śr sie 10, 2022 12:29 pm

Na wykresach można zmieniać zakres czasowy?
jaku2k
Posty: 619
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

SOYER pisze: ndz sie 14, 2022 1:45 pm Na wykresach można zmieniać zakres czasowy?
Tak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”