SuplaDevice 2.4.2

Yepestis
Posty: 431
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

Cloud jeszcze nie obsługuje kanału ogólnego przeznaczenia. Trzeba zaczekać na implementację na serwerze oraz w aplikacjach na smartfony.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 4457
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

jaku2k pisze: ndz sie 14, 2022 1:00 pm Witam,
próbuję uruchomić ESP32 z płytką LAN8720. Płytka LAN jest podłączona zgodnie ze schematem udostępnionym przez @elmaya w wątku ESP32+LAN8720 (swoją drogą nie wiedziałem, czy pisać tam czy tu; jako że obsługa LAN dla ESP32 jest już dostępna w SuplaDevice, to zdecydowałem się opublikować post tutaj).
Nie wiem, którym pinem w płytce LAN ustawia się adres, więc poza podłączeniem LAN-u 8720 do ESP i wyłączeniem oscylatora, nic więcej nie robiłem.
Niestety nie mam tych modułów u siebie i ich nie używałem, więc ciężko coś doradzić na 100%. Szukając w google po tych błędach, czasami ludzie podają rozwiązanie, że pomogła im zmina phy addres z 1 na 0, albo że wejście na "clock" powinno być niepodłączone.

Ja bym napisał do elamaya w jego wątku. Tutaj pewnie też kiedyś zajrzy, ale czasem tematy uciekają :)
jaku2k
Posty: 622
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

klew pisze: wt sie 16, 2022 6:34 am
jaku2k pisze: ndz sie 14, 2022 1:00 pm Witam,
próbuję uruchomić ESP32 z płytką LAN8720. Płytka LAN jest podłączona zgodnie ze schematem udostępnionym przez @elmaya w wątku ESP32+LAN8720 (swoją drogą nie wiedziałem, czy pisać tam czy tu; jako że obsługa LAN dla ESP32 jest już dostępna w SuplaDevice, to zdecydowałem się opublikować post tutaj).
Nie wiem, którym pinem w płytce LAN ustawia się adres, więc poza podłączeniem LAN-u 8720 do ESP i wyłączeniem oscylatora, nic więcej nie robiłem.
Niestety nie mam tych modułów u siebie i ich nie używałem, więc ciężko coś doradzić na 100%. Szukając w google po tych błędach, czasami ludzie podają rozwiązanie, że pomogła im zmina phy addres z 1 na 0, albo że wejście na "clock" powinno być niepodłączone.

Ja bym napisał do elamaya w jego wątku. Tutaj pewnie też kiedyś zajrzy, ale czasem tematy uciekają :)
Już napisałem wiadomość. Jak uda się rozwiązać problem, to napiszę, co było jego przyczyną.

Dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam
Jakub
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arduino IDE”