v22.07

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14854
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Poprawka wrzucona na Twój serwer. Daj znać czy jest ok to wtedy wrzucę na pozostałe maszyny.
Patryk
Posty: 2322
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

Teraz jest ok.
Jedynie co jeszcze zauważyłem ( ale to już szczegół), to jeżeli zostawi się puste pole w "Wartość dodana" to po zatwierdzeniu z automatu wpisuje się wartość "-100000000".
Trzeba ręcznie wprowadzić jąkaś wartość np: "0".
Dzięki za poprawkę :D .
Załączniki
Screenshot_20220818-162857.png
Screenshot_20220818-162857.png (128.47 KiB) Przejrzano 575 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14854
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

To już kwestia samego formularza. Poprawimy przy okazji.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/616
LukaszH
Posty: 321
Rejestracja: sob gru 14, 2019 11:49 pm

klew pisze: pt sie 05, 2022 4:22 pm
martinok pisze: pt sie 05, 2022 4:17 pm Czym można wyzwalać SCENY. Bo u siebie znalazłem tylko harmonogramem ,linkiem bezpośrednim i wyzwalaczem akcji(przycisk)?
Można też bezpośrednio odpalić scenę z poziomu Clouda.
Wkrótce będzie też można uruchamiać sceny z aplikacji na telefon
Jaka jest teraz najprostsza metoda aby uruchomić sceny z poziomu aplikacji bo mi wpada teraz do głowy tylko jakiś wemos z przekaźnikami które klikają w przycisk jako AT. Ewentualnie nie ma sensu się tak bawić bo na dniach będzie może dostępna aktualizacja która doda możliwość wyzwolenia sceny z poziomu aplikacji ?
bob_
Posty: 32
Rejestracja: pn wrz 28, 2020 5:49 am

Cześć,
a jak zaktualizować z wersji 2.3.37? git-pull daje komunikat o aktualności :?
procekms89
Posty: 87
Rejestracja: czw cze 28, 2018 4:21 am

@pzygmunt
A jest możliwość zwiększenia ilości operacji w scenie we własnej instancji?
Ostatnio zmieniony wt sie 23, 2022 5:32 am przez procekms89, łącznie zmieniany 1 raz.
bob_
Posty: 32
Rejestracja: pn wrz 28, 2020 5:49 am

bob_ pisze: ndz sie 21, 2022 6:16 pm Cześć,
a jak zaktualizować z wersji 2.3.37? git-pull daje komunikat o aktualności :?
Zapomniałem dodać - własny serwer, instalacja dockerowa na RPi
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14854
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

./supla.sh upgrade
YoMan
Posty: 517
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

Wystąpił u mnie mały bug: w cloudzie po zmianie ikony włącznika światła na własną nie da się wrócić do ikony standardowej. Mogę dowolnie zmieniać wśród ikon standardowych lub po wybraniu ikony własnej mogę zmieniać wśród ikon własnych ale nie mogę już wrócić do jakiejkolwiek standardowej. Rozwiązaniem jest zmiana typu kanału, np. z włącznika światła na włącznik zasilania i z powrotem.
Czy to tylko u mnie występuję ten problem? Proszę o potwierdzenie lub zanegowanie.
YoMan
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 14854
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Wrzuć jakiś zrzut ekranu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”