ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)

Awatar użytkownika
klew
Posty: 4880
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

WMiro pisze: pt lis 18, 2022 9:04 am Ja mam wielki problem z montażem MEW 01,
bo brakuje mi miejsca na przekładniki.
To jest problem, z którym nie umiem sobie poradzić
Jeżeli po zamontowaniu będzie OK
to z wielką chęcią dokupię na pozostałe fazy.
Jest mi to potrzebne ponieważ mam problem z nierównym obciążeniem faz,
przez co w chwili produkcji z PV płacę za pobór prądu
i muszę to skorygować no i później monitorować.

Pozdrawiam
Wszystkich zakręconych :-)
Testy już są w trakcie. Także teraz nie ma co się zgłaszać, tylko trzeba czekać aż LEW-01 pojawi się w sprzedaży :)

Pamiętaj, że LEW-01 jest do 16A, a więc jako coś co zastępuje główny licznik, to raczej za mało.

Do tego 2xLEW-01 (rozmiar 3 moduły) zajmie więcej miejsca w rozdzielni, niż MEW-01 (rozmiar 2 modułów).

Na i na koniec - od kwietnia br. możesz olać temat nierównego obciążania faz, bilansowania międzyfazowego i autokonsumpcji. Sprzedawca energii ma obowiązek na każdą pełną godzinę zrobić Tobie bilans ze wszystkich faz w taki sposób, że w danej godzinie możesz mieć tylko energię pobraną lub oddaną. W praktyce możesz produkować na 3 fazach, a pobór mieć tylko na jednej - na fakturze nie będzie różnicy niż gdybyś miał równomierny pobór na 3 fazach.
sjp(dot)pl: aberracja - odchylenie od stanu normalnego; nieprawidłowość, nienormalność, dewiacja;
triektor
Posty: 5
Rejestracja: wt sty 21, 2020 2:57 pm

klimasstudio pisze: pt lis 18, 2022 7:01 am Sorry za offtop ale PKP, Szklarnia i Kurnik.... Tyle zużycia to idzie na ten Kurnik i Szklarnie w PKP :P
Kolego każda zakładka to inna lokalizacja. Na PKP jest to co widoczne. Kurnik ma inne elementy wykonawcze jak otwieranie rolety aby zwierzęta wyszły na dwór rano, szklarnia sterowanie temperaturą a biuro włączanie grzałki.
matrix0606
Posty: 30
Rejestracja: wt lis 08, 2022 9:05 pm

Jeszcze nie widziałem tego modułu w sprzedaży na znanym portalu aukcyjnym.
Jeśli nie był by drogi taki monitor to zastąpił bym tym monitorem moje bezpieczniki w domu.
spspro
Posty: 2
Rejestracja: sob lis 19, 2022 1:59 am

Ja już dawno szukam takiego licznika aby nie ściągać z Chin jakiegoś ustrojstwa. Potrzebuję do pomiaru zużycia pompy ciepła w budynkach. Rozumiem ze posiada wifi i jakiś rejestr
spspro
Posty: 2
Rejestracja: sob lis 19, 2022 1:59 am

A tak poza tym to kiedy można go kupić ? Jest już jakaś opisówka co to potrafi?
MMarcin
Posty: 115
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

U mnie działa już od 4 dni.
Rejestracja bezproblewowa. Pomiary są dokonywane na wyjściu inwertera. Na zasilaniu awaryjnym z przetwornicy działa prawidłowo. Nie rozłącza się. Wykresy bardzo szczegółowe. Jedno co bym zmienił o ile jest taka możliwość to zmiana złącz śrubowych (ARK) na odrobinę większe.
Załączniki
Screenshot_20221121-162801_SUPLA.jpg
Screenshot_20221121-162801_SUPLA.jpg (305.69 KiB) Przejrzano 190 razy
Screenshot_20221118-184615_SUPLA.jpg
Screenshot_20221118-184615_SUPLA.jpg (253.81 KiB) Przejrzano 190 razy
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 861
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

Do teraz testowałem w pracy przy grzejniczku i bez zarzutu super dziala. Na bazie LEWa skalibrowałem SP111 pod ten grzejnik i wskazania są bardzo zbliżone.

Złożyłem mini rozdzielenie pod docelowe miejsce w szafie serwerowej. Dzisiaj montaż będzie.

Wyglada to tak...
20221123_115907.jpg
20221123_115907.jpg (4.55 MiB) Przejrzano 148 razy
20221123_120059.jpg
20221123_120059.jpg (5.78 MiB) Przejrzano 148 razy
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Patryk
Posty: 2357
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

Wiem, że jako tester, powinien "coś" znaleźć.
Ale chyba nie tym razem.
1. Wskazania są prawidłowe.
2. Połączenie wifi stabilne.
3. Czułość wifi bez zastrzeżeń.
I co tu więcej testować ;) .
kris.sg
Posty: 319
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

Potwierdzam
U mnie też wszystko działa prawidłowo.
Jedynie co zauważyłem to "pierdoła", podczas montażu dioda wpadła do środka :)
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 861
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

Takie czysto teoretyczne pytanie... czy mając podłączone obciążenie przełączę LEWa w tryb konfiguracji, zmienię ustawienia i nacisnę zapisz & restart to nie odetnie mi obciążenia? Domyślam się że nie ale wolę się upewnić bo nie pomyślałem o tym a już serwerownia wystartowała a nie chce ubić macierzy... :cry:
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”