Dopytam, żeby dobrze zrozumieć. Jeśli termostat będzie ustawiony w tryb ręczny i będzie miał zadaną jakąś temperaturę (powiedzmy 22) i histerezę (powiedzmy 1). To w przypadku braku Internetu dalej to będzie działało. Dobije do 22 i wyłączy przekaźnik po czym spadnie do 21 i ponownie go włączy.klew pisze: ↑pn lis 20, 2023 7:08 pmFunkcję programu tygodniowego i timera używają zegara i wymagają tego aby na urządzeniu była prawidłowa godzina.
Basic nie ma zegara z podtrzymaniem bateryjnym, więc po resecie i przy braku sieci, te funkcje nie będą działać.
Natomiast jeśli chcesz używać termostatu w trybie ręcznym, to nie powinno być żadnych problemów
v23.11 - termostat
TakPuteR pisze: ↑pn lis 20, 2023 7:23 pm Dopytam, żeby dobrze zrozumieć. Jeśli termostat będzie ustawiony w tryb ręczny i będzie miał zadaną jakąś temperaturę (powiedzmy 22) i histerezę (powiedzmy 1). To w przypadku braku Internetu dalej to będzie działało. Dobije do 22 i wyłączy przekaźnik po czym spadnie do 21 i ponownie go włączy.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 

Tzn że, w trybie programu jak straci połączenie z serwerem to nie będzie działał?klew pisze: ↑pn lis 20, 2023 7:47 pmTakPuteR pisze: ↑pn lis 20, 2023 7:23 pm Dopytam, żeby dobrze zrozumieć. Jeśli termostat będzie ustawiony w tryb ręczny i będzie miał zadaną jakąś temperaturę (powiedzmy 22) i histerezę (powiedzmy 1). To w przypadku braku Internetu dalej to będzie działało. Dobije do 22 i wyłączy przekaźnik po czym spadnie do 21 i ponownie go włączy.
Dlatego termostaty powinny mieć zegar z podtrzymaniem bateryjnym.
Natomiast aby nie było tak źle, to termostat nie znając czasu , będzie pracował na pierwszym programie ustawionym w w zakładce "tydzień".
Natomiast aby nie było tak źle, to termostat nie znając czasu , będzie pracował na pierwszym programie ustawionym w w zakładce "tydzień".
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 

Z wynikiem pozytywnym sprawdzone na DS3231

Wrzuciłem dziś małą poprawkę dla klas RTC.
Dobry wieczór.
Pytanie o reakcje dla termostatu.
Czy będzie możliwość w przyszłości dodawać termometry z poziomu Cloud tylko dla zaawansowanych, tak aby pomiar temperatury pochodził z innego pomieszczenia bez możliwości przeciągnięcia przewodów.
Podkreślam, tylko dla świadomych i zaawansowanych, co wiedzą, jakie ryzyko się z tym wiąże i są w pełni świadomi.
Przy braku połączenia internetowego, urządzenie powinno wyłączyć się z możliwością ręcznego uruchomienia przyciskiem.
Pomiar temperatury w miejscach, gdzie znajdują się wyłączniki piecy olejowych (Irlandia) za zwyczaj nie są w miejscach, gdzie przebywają ludzie.
Pozdrawiam
Pytanie o reakcje dla termostatu.
Czy będzie możliwość w przyszłości dodawać termometry z poziomu Cloud tylko dla zaawansowanych, tak aby pomiar temperatury pochodził z innego pomieszczenia bez możliwości przeciągnięcia przewodów.
Podkreślam, tylko dla świadomych i zaawansowanych, co wiedzą, jakie ryzyko się z tym wiąże i są w pełni świadomi.
Przy braku połączenia internetowego, urządzenie powinno wyłączyć się z możliwością ręcznego uruchomienia przyciskiem.
Pomiar temperatury w miejscach, gdzie znajdują się wyłączniki piecy olejowych (Irlandia) za zwyczaj nie są w miejscach, gdzie przebywają ludzie.
Pozdrawiam
No i cały plan spalił na panewce 

Cześć,
Używałem Sonoff TH do pomiaru temperatury wcześniej przed wgraniem nowego GG z termostatem - miałem wtedy możliwość sprawdzenia na wykresie historycznie temperatury jaka panowała w moim przypadku w boilerze.
Teraz w GG z funkcją termostatu nie widzę czegoś takiego. Czy możecie podpowiedzieć czy coś źle ustawiłem czy też źle szukam
Z góry dziękuję za pomoc
Używałem Sonoff TH do pomiaru temperatury wcześniej przed wgraniem nowego GG z termostatem - miałem wtedy możliwość sprawdzenia na wykresie historycznie temperatury jaka panowała w moim przypadku w boilerze.
Teraz w GG z funkcją termostatu nie widzę czegoś takiego. Czy możecie podpowiedzieć czy coś źle ustawiłem czy też źle szukam
Z góry dziękuję za pomoc