SUPLA Scripts

mihu
Posts: 129
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Wed Jan 02, 2019 8:33 am

na Svr9

mam co kilka godzin fałszywe powidomienia
ze brama otwarta , ze światło zaświecone , na starych skryptach było ok
czym to jest związane ?
na razie musiałem wyłączyć powiadomienia głosowe .
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Jan 02, 2019 8:38 am

Jest tam coś spieprzone. Póki co nie mam pojęcia gdzie. Analizuję sytuację...
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Jan 02, 2019 11:26 am

Zawężamy krąg poszukiwań... Jeśli kogoś wkurza że mu coś nie działa co chwilę, proponuję zalogować się za pomocą personal access tokena wg instrukcji tu: https://supla.fracz.com/login?mode=token

Po tym nie powinno być problemu z termostatami, powiadomieniami i z logowaniem za pomocą loginu i hasła (aka "tak jak dawniej").
User avatar
dawidd
Posts: 362
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Wed Jan 02, 2019 2:50 pm

dokładnie 10,02 nie mogłem sie zalogować z androida i teraz o 15,48 z pc tez nie. Starym sposobem logowania idzie bez problemu
thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Wed Jan 02, 2019 10:20 pm

fracz wrote:
Thu Mar 01, 2018 7:10 am
Wyłącz cache komunikacji z Cloudem w configu: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... le.json#L4 (ustaw apiCache na false).
Supla scripts 2.8.3
U mnie nie działa przestawienie tego parametru dla zmiany częstotliwości odczytu i przełączenia przekaźnika (raspberry scripts i Qnap cloud)...
thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Wed Jan 02, 2019 10:25 pm

fracz wrote:
Thu Mar 01, 2018 11:58 am
4 linijki niżej: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... le.json#L8
to też nie
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Jan 03, 2019 3:04 pm

SUPLA Scripts powinno już działać bezawaryjnie. Znaleźliśmy (w końcu) gdzie było niedopatrzenie powodujące wcześniejsze problemy. Może się okazać, że na niektórych kontach pełna sprawność będzie przywrócona dopiero po kolejnym zalogowaniu do SUPLA Scripts za pomocą SUPLA Cloud.

Problem dotyczył wyłącznie użytkowników mających konta na svr2, svr8, svr11, svr15.
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Jan 03, 2019 3:06 pm

thomass wrote:
Wed Jan 02, 2019 10:20 pm
Supla scripts 2.8.3
U mnie nie działa przestawienie tego parametru dla zmiany częstotliwości odczytu i przełączenia przekaźnika (raspberry scripts i Qnap cloud)...
Po czym poznajesz że nie działa?
marcepanfazik
Posts: 18
Joined: Tue Nov 27, 2018 8:31 pm

Thu Jan 03, 2019 3:53 pm

Mam pytanie do autorów projektu
Czy istnieje możliwość dodania funkcjonalności takiej jak historia temperatur ale do odczytu stanów przekaźników i czujników na wykresie w postaci zero/jedynkowej?
thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Fri Jan 04, 2019 12:01 am

fracz wrote:
Thu Jan 03, 2019 3:06 pm
thomass wrote:
Wed Jan 02, 2019 10:20 pm
Supla scripts 2.8.3
U mnie nie działa przestawienie tego parametru dla zmiany częstotliwości odczytu i przełączenia przekaźnika (raspberry scripts i Qnap cloud)...
Po czym poznajesz że nie działa?
nie zmienia się wyświetlana temperatura, nie przełącza się przekaźnik - to znaczy nie szybciej niż przed zmianą "apiCache": true, na false oraz
"thermostat": 5, np na "1"
Post Reply