SUPLA Scripts

cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Feb 15, 2019 7:44 pm

To cierpliwie czekam, a czy są szanse na warunki dla odległości?
User avatar
fracz
Posts: 1530
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Feb 15, 2019 7:49 pm

Myślę że już są tylko może nie podpowiada. Spróbuj wpisać w polu np odpowiedzi sceny

Code: Select all

{{state(id kanału z odległością)|json_encode|raw}}
to zobaczysz czy możesz dobrać się do stanu.
alvaro99
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm
Location: Brzeszcze

Sat Feb 16, 2019 10:15 am

Panowie, wprowadzilem dwie sceny, zalacz pompke przy 40 st C i wylacz pompke przy 30 st C... Czemu one sie same nie uruchamiaja po spelnieniu warunku? Trzeba dac wykonaj zadanie i dopiero wtedy?
User avatar
fracz
Posts: 1530
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Feb 16, 2019 2:08 pm

Tak. Do tego co napisałeś masz termostat.
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Feb 16, 2019 4:41 pm

Mam problem ze strefą czasową. Na własnej instancji w cloud jest ok, a w scripts jak niżej. Termostat przełącza się godzinę później.
Attachments
Screenshot_20190216-141825_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190216-141825_Samsung Internet.jpg (307.56 KiB) Viewed 505 times
User avatar
milion81
Posts: 127
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Sat Feb 16, 2019 4:46 pm

cino111 wrote:
Sat Feb 16, 2019 4:41 pm
Mam problem ze strefą czasową. W cloud jest ok, a w scripts jak niżej. Termostat przełącza się godzinę później.
też mam z tym problem, atakuje fracz'a na priv ale chyba ma mnie dość i poszedł pić :lol:
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Feb 16, 2019 4:58 pm

Dodam tylko że loguję się hasłem, bo przez clouda się nie da.
Attachments
Screenshot_20190216-175553_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190216-175553_Samsung Internet.jpg (463.3 KiB) Viewed 499 times
User avatar
fracz
Posts: 1530
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Feb 16, 2019 5:58 pm

Spróbujcie zalogować się trzecia opcją - tokenem
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Feb 16, 2019 6:01 pm

fracz wrote:
Sat Feb 16, 2019 5:58 pm
Spróbujcie zalogować się trzecia opcją - tokenem
Tak zrobiłem. Mam swoją instancję clouda i scripts na jednym RPI. Nie mogłem zaktualizować jakoś scripts i postawił wszystko na nowo. Zakładałem konto wlaśnie tokenem.
User avatar
fracz
Posts: 1530
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Feb 16, 2019 6:02 pm

I zła strefa? To musiałem coś zepsuć
Post Reply