SUPLA Scripts

User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Feb 18, 2019 12:38 pm

Jeśli przekroczy 100, będzie schładzał do 19.
User avatar
michael
Posts: 782
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Feb 18, 2019 12:42 pm

alvaro99 wrote:
Mon Feb 18, 2019 9:20 am
włącz Basica przy 40*C i wyłącz przy 30*C.
Jeżeli chcesz w tą stronę to musisz skonfigurować ochładzanie, a nie grzanie.

Nie do końca rozumiem co chcesz zrobić, pogubiłem się lekko :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
alvaro99
Posts: 32
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm

Mon Feb 18, 2019 1:28 pm

Napiszę jeszcze raz, uruchom Basica kiedy jest temp powyżej 40 stopni, wyłącz kiedy jest temperatura poniżej 30 stopni.
Co tu jest trudnego do zrozumienia?
User avatar
michael
Posts: 782
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Feb 18, 2019 1:33 pm

Ustaw jak na poniższym screenie i będzie śmigać.
Attachments
schladzanie.png
schladzanie.png (4.75 KiB) Viewed 423 times
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
milion81
Posts: 58
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Mon Feb 18, 2019 7:13 pm

milion81 wrote:
Sat Feb 16, 2019 8:16 pm
Ja mam clouda (2.3) na raspberry a scripts w chmurze, jak chce je połączyć to taki błąd mi wywala jak niżej. Co robię źle ? Żeby korzystać z termostatu loguje się na scripts loginem i hasłem do Scripts ale wtedy strefa czasowa się nie pobiera z Clouda.
Logowanie przy użyciu 3. opcji (tokenem) powinno działać i pobierać strefę. Spróbuj zalogować się w ten sposób jeszcze raz.
[/quote]

zrobiłem ponownie i dalej nie pobiera odpowiedniej strefy, czy możesz zmienić mi ja ręcznie ?
thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Tue Feb 19, 2019 6:26 pm

fracz wrote:
Thu Mar 01, 2018 7:10 am
Wyłącz cache komunikacji z Cloudem w configu: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... le.json#L4 (ustaw apiCache na false).

Code: Select all

{
  "displayErrorDetails": false,
  "readOnly": false,
  "apiCache": false,
  "clearLogsOlderThan": "1week",
  "phpPath": "/usr/local/bin/php",
  "intervals": {
    "thermostat": 1,
    "clearLogs": 60
  },
  "requestQuota": {
    "perIpPerMinute": 60
  },
  "failuresToDisable": {
    "thermostat": 60
  },
  "db": {
    "driver": "mysql",
    "database": "suplascripts",
    "host": "suplascripts-db",
    "username": "suplascripts",
    "password": "CHANGE_ME_BEFORE_FIRST_LAUNCH",
    "charset": "utf8",
    "prefix": ""
  },
  "jwt": {
    "key": "CHANGE_SECRET_BEFORE_FIRST_LAUNCH",
    "expirationTime": 3600,
    "expirationTimeRememberMe": 604800,
    "expirationTimeClient": 157680000,
    "iss": "https://supla.fracz.com"
  },
  "metrics": {
    "enabled": false,
    "instanceName": "root",
    "host": "metrics",
    "statsd_port": 8125
  }
}
Wojtku, już raz pytałem, ale chyba nie uwierzyłeś:

Temperatura zmienia sie co około 70 s. a przekażnik po osiągnięciu zadanej temperatury chyba po dwóch zmianach.

Instalacja oczywiście u siebie na raspbery
Potrzebował bym częściej czytać temp i zmieniać stan przekaźnika
User avatar
fracz
Posts: 1426
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 19, 2019 6:37 pm

To co wkleiles to zawartość var/config/config.json?
thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Tue Feb 19, 2019 7:31 pm

Tak
thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Tue Feb 19, 2019 7:31 pm

fracz wrote:
Tue Feb 19, 2019 6:37 pm
To co wkleiles to zawartość var/config/config.json?
Tak
zminiłem "apiCache": na false,
i
"thermostat": 5, na "thermostat": 1,
alvaro99
Posts: 32
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:54 pm

Thu Feb 21, 2019 7:34 am

michael wrote:
Mon Feb 18, 2019 1:33 pm
Ustaw jak na poniższym screenie i będzie śmigać.
Bez sensu ale działa... Kto to wymyślił :/ Prościej się nie da? eWelink swoim softem do TH16 bije to na głowę, wszystko intuicyjnie i za pierwszym razem wchodzi, szkoda tylko ze taka cena.
Post Reply