Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

arto
Posts: 7
Joined: Sun Aug 26, 2018 12:13 pm

Sun Mar 31, 2019 10:04 pm

@Zybi - a może czas zgasić światło i spuścić wodę... i nie psuć atmosfery, skoro reguły ci nie odpowiadają...
Zybi
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Mar 31, 2019 10:13 pm

arto wrote:
Sun Mar 31, 2019 10:04 pm
@Zybi - a może czas zgasić światło i spuścić wodę... i nie psuć atmosfery, skoro reguły ci nie odpowiadają...
A prosiłem, nie pasuje nie czytać, nie zaglądać.
arto
Posts: 7
Joined: Sun Aug 26, 2018 12:13 pm

Sun Mar 31, 2019 11:16 pm

Ale to nie ja łamię reguły, bo o honorze to chyba nie ma co wspominać, dla ciebie to utopia... na zasadzie plucia świni w oczy... pozdro ;)
Zybi
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Mon Apr 01, 2019 5:37 am

Ulżyło Ci?
maly_13
Posts: 40
Joined: Fri Oct 28, 2016 3:55 am
Location: Wlkp.

Wed Apr 03, 2019 9:32 am

a jaka jest szansa na soft
w użyciu: supla, nettemp...
User avatar
shimano73
Posts: 696
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Wed Apr 03, 2019 10:46 am

maly_13 wrote:
Wed Apr 03, 2019 9:32 am
a jaka jest szansa na soft
Aby od Zibi dostać soft musisz mu wysłać id Esp aby mógł zrobić ci kompilacje pod konkretny układ - jednorazowy
Arek.kandula
Posts: 193
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Apr 03, 2019 10:54 am

A gdzie od znaleźć
User avatar
shimano73
Posts: 696
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Wed Apr 03, 2019 11:13 am

Zakażdym razem gdy używasz np
Flash Download Tools , przy wgrywaniu , kasowaniu , wyświetla się w okienku
Arek.kandula
Posts: 193
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Apr 03, 2019 11:41 am

Ok rozumiem .więc muszę poprosić zibiego i wysłać mu id sonoff
tomkowski
Posts: 79
Joined: Tue Oct 09, 2018 7:16 pm
Location: Orzesze

Wed Apr 03, 2019 11:58 am

To i ja mam pytanie w temacie Basic R2 + soft od Zybi.
Dostałem jakiś czas temu soft w wersji 5.0 Wgrałem (czyszcząc wcześniej blankiem), odpaliłem, rozgłasza sieć z poprawnym ID w nazwie.
Do sieci się podłączam i..klops.
Nie jestem w stanie otworzyć strony konfiguracji modułu. Próbowałem z kompa i telefonu, na różnych przeglądarkach.

Jakaś dobra rada? Ewentualnie inny soft "dopasowany" do 8285?
Chyba, że moduł za długo leżał i zanudził się na śmierć.
Locked