Firmware Multiboard

Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Mon May 06, 2019 5:36 pm

Witam , mam pytanie, sonoffa przerobiłem żeby zwierał a nie puszczał 230 na styki , czy jeśli wgram soft od Pablo do sonoff Basic będę mógł podłączyć bramę plus kontaktron by widzieć jaki jest stan faktyczny położenia bramy ?
tomkowski
Posts: 88
Joined: Tue Oct 09, 2018 7:16 pm
Location: Orzesze

Mon May 06, 2019 5:45 pm

Ad1. Espablo a nie Pablo :-D
Ad2. Wgraj Sonoff Gate - będzie jak chcesz:)
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Mon May 06, 2019 5:57 pm

tomkowski wrote:
Mon May 06, 2019 5:45 pm
Ad1. Espablo a nie Pablo :-D
Ad2. Wgraj Sonoff Gate - będzie jak chcesz:)
Nie wgram bo ktoś tak ważny na tym forum jak Zybi nie chce mi go udostępnić .. masakra
tomkowski
Posts: 88
Joined: Tue Oct 09, 2018 7:16 pm
Location: Orzesze

Mon May 06, 2019 6:06 pm

Ach .. no tak - nowy sonoff :/
User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon May 06, 2019 6:08 pm

Mateusz196 wrote:
Mon May 06, 2019 5:57 pm
Nie wgram bo ktoś tak ważny na tym forum jak Zybi nie chce mi go udostępnić .. masakra
Pogódź się z tym
Soft Multiboard też może pracować jako Gate.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Mon May 06, 2019 6:09 pm

tomkowski wrote:
Mon May 06, 2019 6:06 pm
Ach .. no tak - nowy sonoff :/
Może wiesz skąd mogę pobrać podobny soft nie klękając na kolana przed zybim?
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Mon May 06, 2019 6:10 pm

Espablo wrote:
Mon May 06, 2019 6:08 pm
Mateusz196 wrote:
Mon May 06, 2019 5:57 pm
Nie wgram bo ktoś tak ważny na tym forum jak Zybi nie chce mi go udostępnić .. masakra
Pogódź się z tym
Soft Multiboard też może pracować jako Gate.
Część , i mogę wgrać go do sonoffa basica sterować brama oraz odczytywać stan z kontaktronu ?
maniakson
Posts: 12
Joined: Sat Nov 24, 2018 4:54 pm

Mon May 06, 2019 7:08 pm

Mateusz wgraj inCan Easy od kolegi Espablo , uzupełnisz gpio i będziesz miał to co chcesz. Ja z tego korzystam już jakiś czas.
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Mon May 06, 2019 7:43 pm

maniakson wrote:
Mon May 06, 2019 7:08 pm
Mateusz wgraj inCan Easy od kolegi Espablo , uzupełnisz gpio i będziesz miał to co chcesz. Ja z tego korzystam już jakiś czas.
Dziękuję , o to mi chodziło zrobione tak jak chciałem ;)
michnikos
Posts: 25
Joined: Mon Oct 15, 2018 6:27 pm

Thu May 09, 2019 11:17 pm

Hej,
Czy ktoś może podpowiedzieć w kwestii Sonoff Basica RF R2 Power v1.0 (esp8285).

Ustawiam Multiboard na Sonoff S2X, bistable.

Pod TX GPIo1 i gnd podpinam DS18B20 i odczyty temperatury mam prawidłowe.
Pod RX GPIo3 i do masy podpinam kontaktron. Jest pullup 3,3v 4,7k do RX.

Pokazuje zamknięcie obwodu mimo otwarcia.
Jakieś podpowiedzi co robię źle?
Post Reply