Firmware dla kontrolera RGBWW H801

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1825
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz sty 08, 2017 8:19 pm

Tu jest ładnie opisane viewtopic.php?f=23&t=413&p=5587&hilit=j ... 4%87#p4957
co prawda nie do H801 ale zasada taka sama.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

śr sty 25, 2017 4:16 pm

Mam pytanie ,mam w dom dwa H801 używam do rgb

ale chciałbym nim sterowac tylko białe ledy czyli on/off ściemnianie i możliwość włączenia wyłączenia z przycisku

czy macie pomysł jak to można zrealizować ?
Lechu_
Posty: 150
Rejestracja: wt paź 11, 2016 5:41 pm

czw sty 26, 2017 5:04 am

H801 z softem do Supli realizuje opcje ściemniania, trzeba ją tylko uruchomić w cloud i podpiąć odpowiednio białe ledy/listwę/taśmę - cokolwiek co jest w jednym kolorze.

Obrazek
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw sty 26, 2017 5:59 am

To akurat wiem ,tak jak pisałem mam dwie sztuki uruchomione :)

Chciałbym mieć możliwość on/off z przełącznika fizycznego
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1825
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw sty 26, 2017 7:25 am

H801 nie ma możliwości podłączenia włącznika fizycznego
byś musiał podpiąć się bezpośrednio pod nogi procesora z wejściami na SW
dopiszę, że da się to zrobić ale nie jest łatwe
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw sty 26, 2017 11:58 am

Obrazek

wystarczyło by do tego celu wykorzysta jeden z pinów programatora

Przemku czy była by taka możliwość ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7364
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sty 26, 2017 1:24 pm

Tak. Może wykorzystać RX-a albo TX-a
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw sty 26, 2017 2:00 pm

pzygmunt pisze:
czw sty 26, 2017 1:24 pm
Tak. Może wykorzystać RX-a albo TX-a
Przemku jak byś kiedyś sie nudził :)

przy okazji przydało by sie już wersji 1.8 by po zgubieniu połaczenia z suplą pamiętało stan ustawienia
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1028
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt sty 27, 2017 6:22 am

Jakby trzeba było podesłać moduł do prac to służę pomocą :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
maciekelga
Posty: 52
Rejestracja: wt sie 23, 2016 10:46 am

wt lut 28, 2017 9:22 am

Hej,
Mi też zależało by żeby dało sie sterować kontrolerem z poziomu przycisków fizycznych. Nie używam lini W tylko RGB. Fajnie gdyby były np 2 przyciski, jeden on/off drugi do wyboru kolorów. Np 10 zdefiniowanych kolorow, naciskając przycisk nr 2 zmieniamy je kolejno.
Przemku była by szansa na takie sterowanie?
ODPOWIEDZ