Yunshan + przekaznik

Juszczaczek1
Posty: 44
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

sob maja 01, 2021 6:27 pm

Witam pytanie mam, dołożyłem do yunshana przekaźnik i otwieram nim furtkę problem jest taki że jak Podlacze zasilanie do modułu lub zresetuje się to przekaźnik zadziała i otwiera mi elektrozaczep co muszę pozmieniać w ustawieniach aby tak nie było
Załączniki
Screenshot_2021-05-01-20-22-47-525_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-05-01-20-22-47-525_com.android.chrome.jpg (262.07 KiB) Przejrzano 217 razy
-19197656251324817225.jpg
-19197656251324817225.jpg (275.72 KiB) Przejrzano 217 razy
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2418
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn maja 03, 2021 9:16 pm

To co zamieściłeś na zdjęciu to nie Yunshan - ten układ ma wbudowany przekaźnik.

Pokaż pełen schemat podłączenia i sprawdź czy przekaźnik jest sterowany stanem niskim, czy wysokim. Do jakiego GPIO go podłączasz?
Juszczaczek1
Posty: 44
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

wt maja 04, 2021 3:50 am

To co zamieściłem na zdjęciu podpiąłem pod ESP w yunshanie pod gpio13 i mam ustawione jak na zdjęciu
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2418
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt maja 04, 2021 9:09 am

Juszczaczek1 pisze:
wt maja 04, 2021 3:50 am
To co zamieściłem na zdjęciu podpiąłem pod ESP w yunshanie pod gpio13 i mam ustawione jak na zdjęciu
Spróbuj zmienić "sterowanie stanem". Zgaduję, że "normalne" oznacza "sterowanie stanem wysokim", a większość przekaźników jest sterowana stanem niskim.
Juszczaczek1
Posty: 44
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

wt maja 04, 2021 9:16 am

Ok sprawdzę jak będę miał chwilę
krycha88
Posty: 1805
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt maja 04, 2021 9:31 am

co to za wersja tego GUI-Generic? Już dawno zmieniłem nazwy na sterowanie LOW i HIGH. A druga sprawa skąd masz GPIO13 w tym Yunshan?
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
viewtopic.php?f=88&t=8435
Juszczaczek1
Posty: 44
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

wt maja 04, 2021 9:44 am

Wersja 1.2.3
A gpio13 wlutowalem się bezpośrednio do ESP
krycha88
Posty: 1805
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt maja 04, 2021 9:47 am

Juszczaczek1 pisze:
wt maja 04, 2021 9:44 am
Wersja 1.2.3
A gpio13 wlutowalem się bezpośrednio do ESP
to jakaś stara wersja. Wygeneruj sobie nową.
A co do GPIO to czemu nie wykorzystasz dostępnych pinów? np. GPIO5 lub ewentualnie GPIO1 :)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
viewtopic.php?f=88&t=8435
Juszczaczek1
Posty: 44
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

wt maja 04, 2021 9:50 am

Sam nie wiem czemu , to moja pierwsza płytka byla i chyba chciałem poeksperymentować ;)
Juszczaczek1
Posty: 44
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

wt maja 04, 2021 9:59 am

to jakaś stara wersja. Wygeneruj sobie nową.
A co do GPIO to czemu nie wykorzystasz dostępnych pinów? np. GPIO5 lub ewentualnie GPIO1 :)
[/quote]

To można do tego yunshana dodać drugi przekaźnik i ds18b20 bez wlutowania się w ESP? Tak żeby jeszcze kontrakton do bramy działał bo ogólnie przekaznik yunshana otwiera mi brame
ODPOWIEDZ

Wróć do „Yunshan wi-fi relay module”