Problem z maszyną wirtualną
-
PLF10T
Rozwiązane!
VB był poprawny, tylko 64bitowe maszyny są blokowane, jeśli w systemie operacyjnym komputera włączona jest funkcja Hyper-V. Używałem tego środowiska do uruchamiania maszyn wirtualnych Windows, a jak widać nie lubią się. Po wyłączeniu Hyper-V i restarcie komputera maszyna wirtualna w VB uruchomiła się poprawnie.
VB był poprawny, tylko 64bitowe maszyny są blokowane, jeśli w systemie operacyjnym komputera włączona jest funkcja Hyper-V. Używałem tego środowiska do uruchamiania maszyn wirtualnych Windows, a jak widać nie lubią się. Po wyłączeniu Hyper-V i restarcie komputera maszyna wirtualna w VB uruchomiła się poprawnie.
-
szybki_marek
Witam,
Zainstalowałem serwer na VirtualBox-e i wszystko ruszyło
chciałem sprawdzić czy serwerek działa i chciałem utworzyć konto przez www ( wpisując IP jaki otrzymał przez serwer DHCP)
Wpisuje IP i moim oczom ukazuje się stronka
Klikam Otwórz konto i wypełniam , i wysyakuje informacja że Niepoprawny captcha , porównuje z stroną supla.org i wyraźnie widać że nie wyświetla opcji gdzie zaznaczasz że "nie jestem robotem"
Co zrobić aby naprawić ten błąd ?
Zainstalowałem serwer na VirtualBox-e i wszystko ruszyło
chciałem sprawdzić czy serwerek działa i chciałem utworzyć konto przez www ( wpisując IP jaki otrzymał przez serwer DHCP)
Wpisuje IP i moim oczom ukazuje się stronka
Klikam Otwórz konto i wypełniam , i wysyakuje informacja że Niepoprawny captcha , porównuje z stroną supla.org i wyraźnie widać że nie wyświetla opcji gdzie zaznaczasz że "nie jestem robotem"
Co zrobić aby naprawić ten błąd ?
-
slawek
Poczytaj forum zanim zadasz pytanie, pisanie w kółko o tym samym robi z tego forum bezużyteczny śmietnik i wprowadza niepotrzebnie chaos... temat jest tutaj: viewtopic.php?f=8&t=67&p=539#p539
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
PLF10T
Nie irytuj się Sławku. Jak ktoś zaczyna, to nawet odnalezienie odpowiedniego wątku na forum może być problemem, bo wszystko jest nowe i nieznane. Dlatego proponowałem "kącik początkującego" (viewtopic.php?f=8&t=155), gdzie można byłoby bezkarnie zadawać proste pytania, także takie, gdzie wystarczy podać "zajrzyj tutaj ->link").
Przecież na forum nie trzeba odpowiadać, najwyżej pytanie zostanie bez odpowiedzi. A już najgorzej jest skarcić nowicjusza za jego nieporadność. Każdy kiedyś zaczynał ...
Przecież na forum nie trzeba odpowiadać, najwyżej pytanie zostanie bez odpowiedzi. A już najgorzej jest skarcić nowicjusza za jego nieporadność. Każdy kiedyś zaczynał ...
-
slawek
Daleki jestem od złośliwości, ale odrobina wysiłku nikomu nie zaszkodzi, przejrzenie samych tematów wiele by dało... w przeciwnym wypadku nikt nigdy nic na tym forum nie znajdzie, bo wszystko będzie w przypadkowym miejscu, za to po kilka razy w kółko to samo... a chyba chodzi o to, aby rozwiązane już problemy służyły innym, a forum było przejrzyste... pozostawienie bez odpowiedzi jest chyba jeszcze gorszym rozwiązaniem - ale teraz to właśnie MY zaśmiecamy forum - SORRY 
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
wirowskm
Czy ktoś próbował uruchamiać tę wirtualną maszynę na QNAP-ie?
Mnie udało się wgrać na TS-253A i widać maszynę w sieci ale niestety nie udaje mi się dostać do pulpitu.
Pozdrawiam,
Marek Wirowski
Mnie udało się wgrać na TS-253A i widać maszynę w sieci ale niestety nie udaje mi się dostać do pulpitu.
Pozdrawiam,
Marek Wirowski
-
wikktor
Cześć.
Mam mały problem z maszyną. Maksymalna rozdzielczość jaką mogę ustawić to 1024x768.
Zainstalowałem open-vm-tools-desktop, ale to nie pomogło. Copy paste z hosta też mi nie działa.
Maszyna którąś ciągnąłem to wersja 64 bitowa
To typowe, czy tylko ja tak mam?
Macie na to jakiś sposób? jakiekolwiek pisanie kodu w takiej rozdzielczości i brak copy pasta z hosta to męka
Maszyna której używam jest 64 bitowa. VirtualBox jest w wersji 5.0.32. Procesor Intel G3258.
Edit:
Nie wiem czemu zainstalowałem open-vm-tools-desktop, jak używam virtual boxa. JAkby ktoś miał ten problem to żeby to rozwiązać:
http://superuser.com/questions/950431/h ... -on-debian
Mam mały problem z maszyną. Maksymalna rozdzielczość jaką mogę ustawić to 1024x768.
Zainstalowałem open-vm-tools-desktop, ale to nie pomogło. Copy paste z hosta też mi nie działa.
Maszyna którąś ciągnąłem to wersja 64 bitowa
To typowe, czy tylko ja tak mam?
Macie na to jakiś sposób? jakiekolwiek pisanie kodu w takiej rozdzielczości i brak copy pasta z hosta to męka
Maszyna której używam jest 64 bitowa. VirtualBox jest w wersji 5.0.32. Procesor Intel G3258.
Edit:
Nie wiem czemu zainstalowałem open-vm-tools-desktop, jak używam virtual boxa. JAkby ktoś miał ten problem to żeby to rozwiązać:
http://superuser.com/questions/950431/h ... -on-debian