Sceny w aplikacji - pytanie

Mar1usz

Zdecydowanie 3
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Ale wszyscy zdecydowani :P :lol:
Zauważcie, że appbar ze screena 1 od 2 różni się kolorem ;)
Ja jestem za pierwszym zielonym, mam to na żywo i wierzcie lub nie, ale w oczy nie kłuje :)
Może z czasem pojawią się motywy kolorystyczne? To że będzie ciemny tryb to wiadomo, ale jakiś tryb light dla wrażliwych?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
myxhir
Has thanked: 6 times

Ofc 2, jak ja wyczekiwałem tego posta ! Jak coś chętny na pretesty jak beda. Może warto dodać opcje pokaż podpisy tak jak jest z ukrywaniem i w aplikacji i byłaby wersja z podpisami i bez jednocześnie o ile to w miarę łatwe do implementacji.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
lesny8
Has thanked: 10 times

Na szybko podmieniłem sobie kolory i....
1 i 2.jpg
jak dla mnie to oba mogą być :D

Zauważcie, że we wcześniejszych wersjach apki np. 2.3.77 górny pasek ( tam gdzie info o zasięgu bateri itd.) nie był w kolorze zielonym, ale w wersji 2.3.81 już jest, a dolny z przyciskami nawigacyjnymi też nie ma koloru apki a jest czarny.
W tej wersji prezentowanej jest już zielony i komuś może się wydawać tego koloru za dużo.
Mnie osobiście się podoba wariant pierwszy, ale w zachowaniu (czego tu nie widać ;) ) brakuje mu chowania się przy przewijaniu w dół, by odsłaniać miejsce dla kanałów. Jak ktoś ma Firefoxa na androidzie z paskiem adresu przeniesionym da dół, to może sobie zobaczyć o co mi chodzi z tym zachowaniem ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Patryk

Mi osobiście najbardziej podoba się nr 2, choć również
podzielam opinię @lesny8, że nr 1 też mógłby być.
rdfilozof

Wersja nr 1 z kolorem zielonym wydaje się bardziej spójna wizualnie z górną belką również koloru zielonego. Aczkolwiek zgadzam się z autorami poprzednich postów, że podczas przewijania, belką powinna znikać aby uwidocznić pełny widok kanałów.
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Dla mnie 1 bardziej pasuje
wsosniak
Been thanked: 1 time

a ja trochę inaczej to skomentuje :) : przeniesienie menu aplikacji/ paska z ikonkami w dolną część aplkacji to bardzo dobry pomysł bo gdy trzymasz telefon w jednej rece to kciukiem mozesz klikac w opcje na pasku na dole (nie musisz uzywac dwóc rąk) . Ale ten pasek na dole powinien byc tym samym paskiem co jest obecnie na górze i nie trzeba wprowadzać dodatkowych ikonek . Nie moze zostać tak jak jest ? np naciskając na "ooo" przełaczam sie : kanały -> grupy-> sceny->kanały ->..... ?

:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukaszH

Dla mnie też zdecydowanie 2

W IOS nie ma tej dolnej belki jak w androidach i ciekawe czy nie będzie to jakoś zlewać się z "kreską" do minimalizowania apki.
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Numer 1

Return to “Ogólna dyskusja”