Myślałem że wszelkie uwagi odnośnie gui generic służą jego udoskonaleniu. Kompromis pomiędzy złym a gorszym to żaden kompromis.
Pomiar analog a wyświetlacz OLED 128X64 I2C SSD1306
-
kryczka
Montaż instalacji elektrycznych, elektronika, informatyka, automatyka. Inteligentne domy, telewizja przemysłowa, instalacje alarmowe.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Z założenia kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia miał być konfigurowlany w Cloud. Czyli dopiero serwer będzie wiedział jakie są jednostki, jaki mnożnik/dzielnik zastosować itd.krycha88 wrote: Tue Nov 29, 2022 9:03 am Musisz czekać na kanał ogólnego przeznaczenia. Teraz jak widzisz jest to zrealizowane kanałem temperatury, odległości lub wilgotności.
Pytanie jak tym ogarnąć wyświetlacze lokalne? W zasadzie trzeba by całą konfigurację przesyłać też na urządzenie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
To może to rozczarować nie jednegoklew wrote: Tue Nov 29, 2022 9:09 am Z założenia kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia miał być konfigurowlany w Cloud. Czyli dopiero serwer będzie wiedział jakie są jednostki, jaki mnożnik/dzielnik zastosować itd.
Pytanie jak tym ogarnąć wyświetlacze lokalne? W zasadzie trzeba by całą konfigurację przesyłać też na urządzenie.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ustawienie "domyślnych" tutaj nie pomoże, bo jeśli ktoś te "domyślne" zmieni w Cloud, to pewnie by i tak chciał je zobaczyć na lokalnym wyświetlaczu.krycha88 wrote: Tue Nov 29, 2022 9:16 amTo może to rozczarować nie jednegoklew wrote: Tue Nov 29, 2022 9:09 am Z założenia kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia miał być konfigurowlany w Cloud. Czyli dopiero serwer będzie wiedział jakie są jednostki, jaki mnożnik/dzielnik zastosować itd.
Pytanie jak tym ogarnąć wyświetlacze lokalne? W zasadzie trzeba by całą konfigurację przesyłać też na urządzenie.Myślałem, że domyślne parametry dla kanału będzie można ustawiać od strony urządzenia.
Na razie temat jest otwarty, trzeba zbierać pomysły, potencjalne problemy itp
Najlepsze suple dla Twojego domu