SBW-02 - wskazanie procentu otwarcia bramy

Darek3

I ostatni printscreen nr 4
4.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W ustawieniach wskaż czujnik otwarcia i czujnik pośredniego otwarcia. Przy czujniku pośredniego otwarcia zaznacz odwróconą logikę.
Czujnik otwarcia zamontuj tak by zamykał obwód przy całkowitym zamknięciu bramy.
Czujnik pośredniego otwarcia zamontuj tak by zamykał obwód przy całkowitym otwarciu bramy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Darek3

Wielkie dzięki 😊 Wszystko działa jak należy.

Czy znany jest choć przybliżony termin wprowadzenia w cloud.supla.org natywnych powiadomień? Chodzi mi o możliwość ustawienia powiadomienia na telefon w momencie otwarcia bramy.

Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Myślę, że potrwa to jeszcze 2-3 miesiące.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Darek3

Czy działają już natywne powiadomienia? Chodzi mi o uzyskanie powiadomienia na telefon o otwarciu bramy garażowej. Używam SBW-02.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Uuuu, koledze się przypomniało o temacie powiadomień po prawie 3 latach :lol:

Tak, powiadomienia działają już od dosyć dawna. Zaloguj się na swoje konto w Cloud i zerknij co możesz ustawić przy swoim SBW-02 :mrgreen:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
malarz
Been thanked: 2 times

Podpowiedź: szukaj reakcji dla czujnika.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Darek3

No tak, dawno nie zaglądałem tutaj :D
Dziękuję za odpowiedź i podpowiedź. Nie ogarniam jednak tych ustawień, tj. nie wiem co wpisać w danym miejscu, żeby uzyskać powiadomienie na telefonie o otwarciu/zamknięciu bramy. Czy mogę liczyć na bardziej szczegółową podpowiedź? Co konkretnie i konkretnie w którym miejscu wpisać?
Darek3

Przy takim ustawieniu czujnika otwarcia powiadomienia działają.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Darek3

Przy takim ustawieniu czujnika zamknięcia powiadomienie o zamknięciu nie przychodzi. Co więc muszę zmienić? Czy muszę zrezygnować ze wskazań procentowego otwarcia bramy?

Return to “ZAMEL SBW-02”